Заедно. Как кооперативите се справят по-добре с кризата / Insieme. Come le cooperative resistono meglio alla crisi (2013)
Документален филм , заснет от „CECOP Европа“ през 2012 г. – Международната година на кооперативите, обявена от ООН.
Филмът показва устойчивостта на кооперативите спрямо кризата чрез свидетелствата на работниците в европейски кооперативи (Франция, Полша, Италия и Испания).
Работещите в тези дружества ги притежават и контролират, като по този начин успяват да запазят работните си места, да развиват уменията си и да съхранят местните икономически общности.
Ще видим една реалност, за която почти не се говори в официалните медии – 1,5 милиона души в Европа успяват да се справят с кризата, благодарение на фирмената форма на управление, която са установили. Устойчивостта на този вид компании е описана чрез 4 примера:
Фабриката за бутилиране на минерална вода в Полша Мушинянка, френската компания „Фондери де л’Ен“, закупена от работниците след настъпването на кризата и превърната в кооператив, Консорциумът от социални кооперативи „СИС“ в Италия и накрая испанската корпорация „Мондрагон“ – една от най-големите индустриални групи в Испания.
Филмът е вдъхновяващо документално свидетелство на работещите, обичащите и необикновените „обикновени хора“.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитритеРеклама!
Благодарности за публикацията 19 път(и). Благодарете за публикацията ?

1 Comment

  • Напълно ми е ясно, че големи компании и фирми контролират всичко тъй като от тях идват парите и ако те се откажат, но никой няма полза.Клипчето е стахотно и се радвам че го споделихте с нас.В крайна сметка е важно да знаем истината и да не позволяваме да ни заблуждават , че сме в кризи, според мен всико е изкустевно направено , за да могат по време на кризата да се възползват по – големите и по силните.Очакваме още такива статии с доказателства,.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

 знака на разположение