Раждането като бизнес – с вградени субтитри на български език from alex on Vimeo.

Това е един много силен филм за изборите, които правим, възможностите, за които не подозираме и радостта, която изпитваме, когато създаваме нов живот.

Раждането е чудо, обред на преминаване, естествена част от живота. Но раждането също е и бизнес за милиарди долари. Принудена да проучи темата след раждането на първото си дете актрисата Рики Лейк наема режисьорката Аби Епщайн за да поставят под въпрос начина, по който американските жени раждат бебетата си. Филмът преплита лични истории за раждания с изненадващи исторически, политически и научни прозрения и шокиращи статистики за сегашната система на родилната помощ. Когато режисьорката Аби Епщайн открива, че е бременна, докато работи по филма, историята става още по-лична.

Филмът е заснет в Америка, но голяма част от проблемите, който са засегнати в него, са актуални и за много други държави по света, включително и за България.

Трябва ли да гледаме на повечето раждания като на естествен процес или всяко раждане трябва да бъде възприемано като потенциално катастрофален спешен случай? Със сигурност вече няма да гледаме на раждането по същия начин, след като видим този филм.

Описанието е взето от „Естествено – родителство в хармония с природата“ http://www.estestveno.com/node/1352

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитритеРеклама!
Благодарности за публикацията 19 път(и). Благодарете за публикацията ?

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

 знака на разположение