Един по-прост живот. Кризата като възможност / A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016)
Филм на режисьорите Джордан Озмънд и Самюъл Алекзандър, в който те ни пренасят в Гипсленд, Австралия, където живеещите напълно са прегърнали идеята за по-просто съществуване далеч от влудяващите тълпи и предизвикващите стрес градски пейзажи. Част от 12-месечен експеримент, известен като проект „Един по-прост живот“, членовете на тази общност са поели отговорността за социална промяна и запазване на околната среда.

Какво означава да живееш просто? За тази разнообразна група от съвестни граждани това означава свързване отново с природата, опазване на ресурсите, с които разполагаш, и оставяне настрана на разточителството, икономическите окови и неиздържаните определения за успех в модерния индустриален свят. В техните малки къщички, направени собственоръчно главно от рециклирани материали, те търсят чистотата, която идва от завръщането към един по-прост живот.

Повечето хора смятат, че трябва да изгубиш това, което имаш, за да го оцениш. Тази общност открива, че и обратното също е вярно. „Изгубени са“ удобствата и аксесоарите на днешната цивилизация – електричество, клетъчни телефони и интернет, които са заместени от една по-истинска форма на социална мрежа. Някои от участващите в експеримента са оставили зад себе си 40-часова работна седмица, прекарана в робуване за някоя голяма и безлична компания. Те откриват всичко, което им е необходимо, в природата, която ги заобикаля, както и подкрепа от своите съмишленици.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитритеРеклама!
Благодарности за публикацията 15 път(и). Благодарете за публикацията ?

3 Comments

 • Marinero казва:

  Можеше поне с едно изречение да споменете, че субтитрите на български са направени от проект „Завръщане към природата“ – http://www.back2nature.rocks
  Ей така от елементарно уважение! ;)

  • spenky казва:

   Защо и къде пък трябва специално да го споменаваме, след като си го пише накрая на филма в самите субтитри?
   Явно не сте и погледнали, преди да правите забележки.

 • Marinero казва:

  Ако не бях погледнал, от къде ще знам, че субтитрите са от проект „Завръщане към природата“.
  А относно къде тряба да го споменете ще ви питам: Това описание на филма, вие ли го измислихте или преведохте?
  Елементарното уважение предполага да сложите източника. ;)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

 знака на разположение