Прекрасен документален филм на италианската режисьорка Франческа Коменчини. В него се проследява историята на труда в Италия след Втората световна война до днес. Засегнати са темите за емиграцията, работническите борби, синдикализма и организираните стачки.
Подплатен с кадри и интервюта, реализирани от 50-те години насам, филмът се опитва да обрисува цялостната картина на индустриализиращата се Италия. Описва се възникването на класово съзнание, инструментите, с които то бива унищожено през 80-те години и постепенната загуба на отвоюваните преди това работнически права.
Една безкрайно интересна глава от европейската история, която и до днес остава мистериозно забулена за българското общество.Реклама!
Благодарности за публикацията 15 път(и). Благодарете за публикацията ?

7 Comments

 • Люк казва:

  Как свободата на пазарът, ще спре частните медии да владеят първата власт, или първата власт да ги владее чрез пари за реклама, и частните фирми да купят медиите, като рекламират там – дори без да имат нужда, като Каолин и Прешъс металс. Адам Смит, пише ли каква конкуренция има, когато търговците…

  • Люк казва:

   Адам Смит, пише ли каква конкуренция има, когато търговците продават само рекламирана стока и когато най-богатите фирми купуват търговците и конкурентите.

 • Люк казва:

  Какво пречи на частният бизнес и хората да имат държавата която искат да имат. Пречи им олигархията, а тя е следствие от неравенството. И ще е така, докато има неравенство.

 • Люк казва:

  Ако заместищ хората с роботи, еднакви, пак няма да има равенство. Защото и машините нямат еднакви условия и поддръжка. Един от еднаквите роботи, може да попадне на нова информация или находка, и това да го издигне до цар.

 • проф. Боян Дуранкев казва:

  Моля, дайте връзка за сваляне, филмът е интересен.

 • А ние си мислехме, че само в България е така.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

*

 знака на разположение