Сирийски дневник / Сирийский дневник (2012)

Авторите са руски журналисти, които прекарват седем месеца в Сирия, ставайки свидетели как тази просперираща и мирна страна бива разбита на парчета. Филмът е поглед през очите на преживелите тези драматични събития.
„Моят екип е направил стотици доклади за Сирия. В този филм ние искахме да изразим нашите емоции и чувства към хората, които сме срещали. Това обикновено не може да се покаже по новините.“ – Анастасия Попова
Ще се върне ли отново някога нормалният живота в Сирия?
В навечерието на Третата световна война, този филм е изключително ценно свидетелство за реалността в Сирия.

ВНИМАНИЕ! Във филма са включени кадри на жестокости!
Не се препоръчва на деца до 16 г., на лица с психични и сърдечно-съдови заболявания, както и на бременни жени!

Подобни филми

Коментари (10)

  1. Страхотен филм,мисля по този начин още когато започна войната,това не е войната на сирийският народ.Това си е от световен мащаб,просто са имали лош късмет,за мястото жестокият цирк.А тези момчета наистини се упояват с много силни наркотични вещества,те съвсем не са само сирийци от всички държави са

  2. Много добър филм! Срам е от хора като Антония Янкова написала толкова лъжлив коментар 😉 Дано бойците на Асад подпомагани с руско оръжие да ликвидират всички изроди терористи!

  3. Госпожо Янкова, единственото спасение от ислямистите в Близкия Изток е съществуването на диктаторски режими, защото понятията „ислям“ и „демокрация“ са взаимноизключващи се.

  4. Рядко коментирам в интернет. Обикновено думите са хвърлени на вятъра.

    Ще си позволя да посоча 2 дати, които медиите умело избягват да уточняват, защото рисуват съвсем различна картина от тази, в чието съществуване вече трета година се опитват да ни убедят. Поне за г-жа/ г-ца Янкова можем да сме спокойни, че е възприела правилната гледна точка.

    15.03.2011 г. – Първи антиправителствен протест. Все още „мирен“.
    20.03.2011 г. – Денят в който „мирно протестиращите“ изваждат оръжията и започват въоръжените сблъсъци с полицията. На следващия ден вече е нападнат и опожарен полицейски участък и е обявено започването на „революцията“. На спешна среща, свикана по настояване на Саудитска Арабия и Катар (и при сериозните възражения на Алжир) Арабската лига излиза с призив за спиране на насилието от страна на правителството и оттеглянето на Асад. Заговаря се за намеса на Запада по примера на случилото се в Либия.

    Толкова за мирните протести.

  5. Антония Янкова преди да напишете нещо помислете с главата си, защото се излагате…

  6. Госпожо Янкова, когато фактите говорят, мълчат не само боговоте, но и такива като Вас!!! Засрамете се и повече не отваряйте устата си, защото от нея лъхти едно зловоние, което е вредно и за самата Вас, не само за другите участници във форума.

  7. госпожо Янкова нищо не искат да кажат те показаха за разлика от други телевизии които извъртат нещата нали видяхте кой командва парада в Сирия от вън и видяхте как тъй наречените бойци за свобода убиват и после накисват сирйската армия за това тези зверства са си техни изпълнения.

  8. Eee,наистина се отвратих.Какво искат да кажат братушките?Който много го е грижа за сирийския народ нека проследи хронологията от март 2011 година кой извършваше зверствата в Сирия,кой събаряше сградите,кой изнасилваше жените?Kой не допускаше журналисти?Президентът,диктуващ на армията.Да,има ислямисти,жестоки е безскрупулни,ама всичко това е от скоро.Много жалко,лично аз познавам хора,убити от армията,близки на мои познати също.Много долна манипулация е това.До сега не съм го писала,две майки чакат трима млади мъже,изчезнали при конфликта,арестувани от режима на улицата,невъзможно е жените да разберат живи ли са поне.За политически затворник информация не се получава.Ислямистите ли направиха всичко това.Защо Асад пусна от сирийски затвор член на Ал Кайда?“

    ?

  9. Филмът е интересен и много показателен, но смисълът му ще е, ако е преведен на английски език и пуснат в световните мрежи, а не само на този сайт и само на български език.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×