Несъществуващият бог / The God Who Wasn’t There (2005)

В „Несъществуващият бог“ документалният режисьор Брайън Флеминг изследва Библията и обсъжда историята на ранното християнство, пораждаща съмнения относно съществуването на Исус като личност. Флеминг разглежда приликата между историята на Исус и историите на други митични спасители в миналото и изтъква необясними пропуски в началото на християнството, които хвърлят съмнения върху библейската история на Исус.

Подобни филми

Коментари (15)

  1. Всички сериозни учени са съгласни, че Исус е съществувал като историческа фигура, макар да оспорват или да не се съгласяват с казаното в еванеглията за него (но това е друга тема). Съществуването на учениците, както и развитето на ранната църква, също са документирани. В този смисъл филмът е нескопосан.

  2. Бог е сътворил човека със свободна воля – да реши сам дали да вярва или не. Който има очи ще види, който има уши ще чуе. „Горко на ония , които са мъдри в своите очи и разумни пред сами себе си“.

  3. 25 години Исусчо от Библията ми доказа, че не съществува. След това човешката история ми доказа, че никога не е съществувал. Търсих го, но самият той ми каза: аз не съществувам. 28 г. от както сектата на адвентистите ме излъга за него. Е, глупостта ми беше голяма. Откакто изхвърлих Исусчо от мозъка си, аз възкръснах, а той умря завинаги за ума ми. Но успяха да ми измъкнат над 100 хиляди лева през годините от семейния ми бюджет, взеха ми имота и им бях робиня 20 години да им работя за сектата им да им намирам жертви да ги ограбват за пари и имоти. Така, че Исусчо никога не е съществувал и измислените богове в човешката история са дело на мошеници психопати.

  4. Двама, които говорят против Християнството, единия се казва Захари, а другия Михаил – каква ирония.

  5. Религията е за манипулация на масите. Има нещо по-висше от хората на Планетата, но то не е описано в разни религиозни книги от хора. Никой не знае какво е, но през вековете много народи се опитват да си го обяснят. И творят свети писания… тия евреи значи, какво ли не измислят. Юдаизма е първата авраамическа (с един Бог) религия, взаимствал неща от египетската и гръцката митологии. Християнството се появява като секта от юдаизма, а после идва и исляма. Сами си пишат, че са избраните 🙂

  6. Заради този „филм“ заплюх абсолютно всичко казано от Цайтгайст.
    Най-фрапанттно е, че във филма се съдържа и опровержението на цялата му теза .
    Да на Запад има стотици „християнски“ църкви повечето от които са създадени с цел да се печелят пари, но това съвсем не означава, че Хритос е измислица.
    Той е с верните през всички дни чак до свършека на света.
    п.п. Да си православен християнин е много по-ефтино отколкото да си безбожник подвластен на всяка реклама и медийна манипулация.

    1. Валентине пишете коментари без да знаете как стоят нещата а те са, че да този Христос от библията е Измислица, просто се запознай с това кой е имал ръка над каноните и ще разбереш защо, Истинския Христос съществува, но той е бил в по-ранна епоха!! А що се отнася до парите те са второстепенни, главната цел на Църквата е не пари а Контрол, както не само на нея а на Религията като цяло!!

  7. Изумен съм как може да се създават такива филми.Създателят на филма явно не е запознат с християнството и сигурно дори не е чел библията,и иска да хвърли своя атеизъм и на останалите хора.Но само едно ще кажа изгубена душа е и Господ вижда всичко.Ако отрича религията значи отрича и душата на човек и прераждането за което има факти че съществуват,а във връзка с това че има и други митични спасители ще кажа само едно Исус казва там където има 2 бога там съм и аз,който има уши нека слуша.

    1. Бог не съществува. Ние сме свободни да правим каквото си искаме. И да си носим отговорността сами.

      1. Абе то и ти не съществуваш jj. Това е една илюзия в компютъра ми! Хората са безподобни идиоти! (headbang)

    2. Да не си религиозен не е задължително да си атеист. Може да си агностик, да вярваш само ако видиш чудо, а може да си деист. Най-интелигентните хора са деисти. Вярващи, но без религия

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×