Вода и власт: Калифорнийският обир / Water & Power: A California Heist (2017)

„Вода и власт“ е вълнуващо разследване, разкриващо корупцията на най-високо равнище зад дългогодишната водна криза в Калифорния. Заслепяващите кадри на суровия сух ландшафт в Калифорния ни помагат да осъзнаем сериозността на избухналата битка за вода. Режисьорката Марина Зенович разследва заплетената структура на управлението на водите в Калифорния – излиза наяве вината на богатите водни барони, експлоатиращи щатските ресурси, докато малките фермери и съседните градове понасят изтощителна суша. Виждаме, че луксозни култури като бадемите, се увеличават и замърсяването на подпочвените води нараства десетократно, предизвиквайки сблъсък между бизнес интересите и обикновения човек, опитващ се да защити себе си и природата.
Зенович ни отвежда в оживените реалности на малките градове в Калифорния, където е нормално да плащаш, за да се изкъпеш.
Вече се води една нова война – за вода. Този смел и изключително навременен документален филм ни кара да се запитаме кой притежава контрола върху достъпа ни до този ценен ресурс.

(Видяно 1605 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...