Химичният ни живот / Our Chemical Lives (2015)

Филмът показва как вредните странични ефекти от излагането на химикали започват още от утробата и преминават директно от майката към детето. Доказано е, че някои от тези химикали променят ендокринната система и причиняват трайни увреждания на много от най-важните структури и функции на тялото. Хормоналните дисбаланси могат да предизвикат начало на пубертета още в деветгодишна възраст; мозъчните участъци, отговорни за контрола на импулсите и капацитета за учене, могат да бъдат компрометирани и рисковете от развитие на някои видове рак могат значително да се увеличат.
Опасните химикали могат да бъдат открити в безброй продукти, които използваме ежедневно – от електроникато до пластмасовите контейнери за съхранение, които се разграждат и отделят съдържанието си в нашите храни и напитки.
Освен разкриването на тези опасности и отправеното обвинение към фирмите, които продължават да ги игнорират, „Химическият ни живот“ предоставя ценни съвети как потребителите могат да поемат инициативата, за да защитят себе си и своите близки.

Подобни филми

Коментари (3)

  1. продължение: Филмчето е доста слабовато, не може да убеди хора извън кръга на Бг. мама.

    А има за какво да се говори.

  2. „Химическият ни живот“ предоставя ценни съвети как потребителите могат да поемат инициативата, за да защитят себе си и своите близки.“

    И как по-точно даде ценни съвети?

    Като демонстрира, че жена, свято пазеща своята химическа неприкосновеност от 4 години по никакъв начин не променя кръвната си картина.
    Дори примерът с амишите не бе подкрепен със съответното изследване.
    Дали ако го имаха налично, и то подкрепяше тезата против ужасните химикали, нямаше да го покажат?

    Филмчето е…

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×