pain-pus-poison
52:04

Болка, гной и отрова, еп. 3 / Pain, Pus and Poison (2013)

Британският журналист и лекар Майкъл Мосли разказва невероятната история на създаването на някои от най-полезните и ценни лекарства в света. Филмът ни показва в три епизода как усилията ни да се излекуваме както от най-баналните, така и най-опасните заболявания, е довело до задълбочено изучаване на химията и как сме открили едни от най-широко използваните продукти […]
Cereal-Killers
01:00:09

Зърнени убийци 1 / Cereal Killers (2013)

Дълго време светът смяташе, че мазнините са основният причинител на сърдечни заболявания, но в последните години все повече експерти променят мнението си и дори препоръчват богати на мазнини диети за по-добро здраве. Този филм цели да информира относно спора между високомазнинната нисковъглехидратна диета (ВМ-НВД) и високовъглехидратната диета, разчитаща на тестени храни и захар.
EU_03032019_Thumbnail
29:50

Фашизмът: един анализ за настоящето – Ричард Улф (2019)

Защо темата за фашизма се завърна в новините? Какви са икономическите аспекти на тази идеология и какво я различава от нейния основен враг – социализма? В кои днешни политици и политики можем да открием характерните черти на фашизма? На тези и още много въпроси отговаря проф. Ричард Улф в своето предаване „Икономически новини“.
maxresdefault
35:51

Икономически преглед с Ричард Улф, 2019, м.03, част 2

Темите във втора част: 1. Защо и как се разпадат американското и английското общество. Какво е общото между тях в този процес. 2. Как Китай се превръща в икономически гигант и какви са реакциите на западния свят към него. 3. Нарастващият интерес в САЩ към Александрия Окасио-Кортес и социализма.
×