Неудобната истина / An Inconvenient Truth (2006)

Глобалното затопляне е опасно. Всички трябва да си дадем сметка за това и да се опитаме да спасим планетата си. Предизвикал голямо объркване сред защитниците на околната среда в САЩ, този филм е за самоналагането на бившия американски вицепрезидент Ал Гор, потънал преди това в политическа забрава, като влиятелен лектор по въпросите на климатичните промени.
Глобалното затопляне е темата на този завладяващ и често тревожен документален филм, с който Гор отправя сериозно предизвикателство към тези, които оспорват смисъла от дебати за климатичните промени или поне, че те не са провокирани от човешките действия.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

131€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (8)

 1. Мисля си, че това филм, който трябва да бъде публикуван само заедно и с препратка към лекция на Кристофър Монктън. Филмът е толкова манипулативен и както става с времето ясно, се финансира от основателите на Църквата на Глобалното затопляне – семейство Ротшилд. Тяхния култ към парите и индулгенциите им са без никакъв принос за решаване на проблемите с околната ни среда. Защо препоръчвам Кр. Монктън – той е един от най-добрите застъпници на здравия разум и самостоятелното мислене.

 2. Toзи филм е един от най-спорните в сайта. Според „Климатичните войни“ обаче, манипулация са другите.
  Ще пусна и трите серии на Климатични войни.

 3. По тази тема иска и доста четене. Трябва да се разберат причините за някои климатични аномалии. Преди два дена, например, по новините даваха, че в Чили вали сняг.

 4. Дори български професори твърдят, че „парниковият“ ефект не съществува, всичко става заради изместването на земната ост, съответно може би и на полюсите . .

 5. Има много информация по въпроса и за да отделиш истината от лъжата ще ти отнеме цяла вечност (почти е невъзможно). „Температурата на земната повърхност се е повишила с 0.6 градуса за последните 100 години.“ – ами нормално е все пак това са 100 години, а през това време много неща са се променили. Който иска нека направи едно сравнение – прочетете за кръговрата на водата и за глобалното затопляне – сравнете двете теории и открийте приликите и разликите. От сега да ви кажа, че разлики няма.

 6. качете този филм „The Great Global Warming Swindle“. Там е казана истината, този е наистина манипулация и лъжа.

  1. Здравей!
   Препоръчвам ти филма „Земя: Климатичните войни“, който е качен в този сайт. Във втория епизод показват каква плоска лъжа е използвана във филма, който препоръчваш.

 7. Гледах го и според мен е жалък опит за заблуда и оборване на истината и фактите.“То Гренландия била тучна и плодородна, имало земеделие и животновъдство, но била по-студена отколкото е сега, когато е замръзнала и пуста“ – айде стига. На края уж „скептиците“ си признавали, ама изрязаха цялото изказване на човека и не стана ясно какво иска да каже и графиката показваща връзката между активността на слънцето и температурата на Земята, ако била продължена еди какво си щяла да покаже – на „ако-то“ на тоя хич не може да се вярва. Във филма, който аз препоръчвам много ясно, подробно и аргументирано е обяснено за всички фактори влияещи на климата на Земята и то не от един или двама учени и специалисти. А в този само казват, че лъжат и били платени от нефтени и автомобилостроителни компании – елементарна пропаганда. А и в крайна сметка както се казва – „лицето е огледало на душата“ и само като се загледа човек във физономиите на водещия и двамата – трима дето го подкрепят и се види начина им на говорене, може лесно да стигне до извода, че не би трябвало да се влияе от тях.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *