1984

По едноименния роман на Джордж Оруел. Дали не живеем вече в обществото на Големия брат?
Филм на Майкъл Редфорд от 1984 г.

Подобни филми

коментар (9)

  1. Да, живеем в такова общество. Дори действителността надхвърля предвижданият на Оруел. Технологията ни унищожава бавно, но сигурно.

    1. Технологийте Неунищожават.Унищожава глупоста,алчността на управляващите.Всяка техническа новост е идеална цел да помага и да има прогрес.

    2. Оруел не е предвиждал такъв бум на технологиите. Всичката тази разруха и пропаганда, която виждаме във филма е плод на едно не толкова технологично общество, каквото сме ние. Ако има как мисловно да “вложим“ технологията с която разполагаме- телевизия, интернет, а съвсем отскоро и смартфоните… то филма съвпада 1 към 1 със сегашната ни реалност… жалко за нас.

  2. След края на филма ме побиха тръпки все едно съм гледал филм на ужасите.

    1. Ами това си е филм на ужасите, не мислиш ли? Просто толкова ни е притъпена чувствителността от Холивудски бошлаф, че не можем да разпознаем ужаса близък до истината.

  3. Този филм се изигра „НА ЖИВО“ в Р.България,докато ограбваха природните ресурси на страната,изкараха всички българи с ниски доходи „Луди“ и „НЕНОРМАЛНИ“ зада не им пречат на безчинствата.След това същите тези зли гении се наредиха на банките в 42-НАРОДНО СЪБРАНИЕ,все едно ,че нищо не се е случило-само си размениха местата.

  4. Група хора служители на мамона наричащи себе си господари , се стремят да централизират власта по цял свят. Това се случва в момента – бавно но настъпателно

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...