Социалната дилема / The Social Dilemma (2020)

Основният мотив на „Социалната дилема“ е бизнес моделът, който „Фейсбук“ наложи в технологичния свят – манипулация на човешкото поведение за печалба, безкрайно „захранване“ с все повече и все по-провокативни публикации, които целят да предизвикат реакция и зависимост у потребителите.

Междувременно всяко действие на потребителите в платформата се следи, анализира и използва за персонализиран подбор на посланията – както рекламни, така и политически. „Фейсбук“ e първата компания, която осъзнава, че може да го прави, без потребителите й да предположат, че някой умишлено ограничава или подбира източниците им на информация. 

Сред участниците във филма са ранни инвеститори в бъдещите технологични гиганти, бивши техни служители на ръководни позиции и експерти по зависимостите, които обясняват защо толкова много хора се увличат в непрекъснато, макар и неудовлетворително използване на платформите.  Източник: https://boulevardbulgaria.bg/articles/the-social-dilemma-shte-vi-otkazhe-ot-facebook-a-facebook-ne-haresva-tova

Харесахте ли публикацията?
Подкрепете ни, за да продължим да превеждаме документални филми по важни социални тематики!

Подкрепа за dokumentalni.com

1.886€ дарени от 5.000€
Изберете начин на плащане
Вашите данни

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране.
Terms

Обща сума: 10,00€ на месец


Подобни филми

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...