Социалната дилема / The Social Dilemma (2020)

Основният мотив на „Социалната дилема“ е бизнес моделът, който „Фейсбук“ наложи в технологичния свят – манипулация на човешкото поведение за печалба, безкрайно „захранване“ с все повече и все по-провокативни публикации, които целят да предизвикат реакция и зависимост у потребителите.

Междувременно всяко действие на потребителите в платформата се следи, анализира и използва за персонализиран подбор на посланията – както рекламни, така и политически. „Фейсбук“ e първата компания, която осъзнава, че може да го прави, без потребителите й да предположат, че някой умишлено ограничава или подбира източниците им на информация. 

Сред участниците във филма са ранни инвеститори в бъдещите технологични гиганти, бивши техни служители на ръководни позиции и експерти по зависимостите, които обясняват защо толкова много хора се увличат в непрекъснато, макар и неудовлетворително използване на платформите.  Източник: https://boulevardbulgaria.bg/articles/the-social-dilemma-shte-vi-otkazhe-ot-facebook-a-facebook-ne-haresva-tova

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

823€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (2)

  1. Здравейте! Сайта поддържа ли базата данни, защото няма достъп до видеата?

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.