Социалната дилема / The Social Dilemma (2020)

Основният мотив на „Социалната дилема“ е бизнес моделът, който „Фейсбук“ наложи в технологичния свят – манипулация на човешкото поведение за печалба, безкрайно „захранване“ с все повече и все по-провокативни публикации, които целят да предизвикат реакция и зависимост у потребителите.

Междувременно всяко действие на потребителите в платформата се следи, анализира и използва за персонализиран подбор на посланията – както рекламни, така и политически. „Фейсбук“ e първата компания, която осъзнава, че може да го прави, без потребителите й да предположат, че някой умишлено ограничава или подбира източниците им на информация. 

Сред участниците във филма са ранни инвеститори в бъдещите технологични гиганти, бивши техни служители на ръководни позиции и експерти по зависимостите, които обясняват защо толкова много хора се увличат в непрекъснато, макар и неудовлетворително използване на платформите.  Източник: https://boulevardbulgaria.bg/articles/the-social-dilemma-shte-vi-otkazhe-ot-facebook-a-facebook-ne-haresva-tova

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

364€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (6)

  1. Здравейте! Сайта поддържа ли базата данни, защото няма достъп до видеата?

  2. При мен работи , искам да попитам админите как може да се дари на вас за подкрепа на сайта ви

    1. По повод запитването Ви за дарение, такова може да се направи през формата за дарения вдясно на всяка една страница чрез дебитна или кредитна карта, или чрез Paypal.
      Благодарим Ви за подкрепата и Ви желаем приятно гледане!

  3. За жалост филмът не тръгва. Не е първият път, в който се опитвам да го пусна, и преди време не тръгваше.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *