Воинът боклукчия / Garbage Warrior (2007)

Какво е общото между бирените кутийки, автомобилните гуми и бутилките от вода? Не много, освен ако не сте архитектът ренегат Майкъл Рейнолдс, като в този случай те са отбрани инструменти за производство на термична маса и енергийно независимо жилище.
В продължение на 30 години живеещият в Ню Мексико Рейнолдс и неговите зелени апостоли са посветили времето си в развиване на изкуството „Биотектура на кораба Земя“, изграждайки независими самозадоволяващи се комуни, където дизайнът и функционалността се сливат в еко хармония. Но тези експериментални структури, отхвърлящи държавните стандарти, създават конфликт между Рейнолдс и властите, подкрепени от едрия бизнес. Разочарован от отживялото законодателство, Рейнолдс лобира за правото да създаде изпитателна площадка за постоянно живеене. Докато политиците се чудят и маят, майката Природа нанася удари, оставяйки цели общности, съсипани от цунамита и урагани. Рейнолдс и неговият екипаж не пропускат възможността да предоставят оригиналните си умения на най-нуждаещите се от тях.
Сниман в продължение на повече от три години в четири страни, филмът е реалистичен портрет на един целеустремен мечтател, герой на 21-ви век.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Браво на Човека!!!И много зле за американската „свобода“-чакаха толкова време за одобрение на нещо,което,то се видя, не носи многото пари.Суперско и хипарско и …благодаря за филма 🙂

  2. Невероятен лудак, обичащ и пазещ майката Земя! И разбира се… системата, която иска да задуши всичко, което не се вписва в нея, което не е унифицирано от нея! Пфу!!!
    Благодаря на прекрасния екип, на сайта dokumentalni. com! Продължавайте все така! Вие сте нашите пътеводители!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×