ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Унищожете всички диваци, еп. 1 / Exterminate All the Brutes – 1 (2021)

С участието на

Спиращ дъха документален сериал с 4 епизода, който ни връща назад във времето към най-мрачните моменти на човечеството, показва как се пише и преправя история и разглежда тъмната страна на колониализма – експлоатацията и геноцида.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

364€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (1)

  1. „Мисията на белия човек е да събира парсата от света, а това е достатъчно голяма задача, отредена за него. Къде ще му остане време да разбира негрите?

    — И разбира се, белият е неизбежен — това е съдбата на чернокожия. Кажи на белия, че има бисерни миди в някоя лагуна, която гъмжи от десет хиляди диви човекоядци, и той ще се запъти нататък сам-саменичък с пет-шест канаки, ловци на бисери, и тенекиен будилник вместо хронометър, всичките наблъскани като сардели на просторна петтонна черупка. Пошепни му, че са открили злато на Северния полюс и същото това неизбежно белокожо същество веднага ще потегли, въоръжено с кирка и лопата, един бел сланина и най-новия модел златарско корито, и което е най-важно, ще стигне там. Подскажи му, че има диаманти по нажежените до червено подстъпи към ада, и господин Белия ще щурмува подстъпите и ще накара самия Сатана да върти кирката и лопатата. Ето докъде се стига, като си глупав и неизбежен.“

    Джек Лондон, „Неизбежният бял“ (1908)

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *