Окупирай работното си място / Occupy your workplace (2012)

С участието на

Как можем да излезем от кризата? И има ли начин да предотвратим бъдещите кризи на капитализма?
Филм с различни идеи за промяна на днешния начин на производство.
С участието на Ричард Улф, Ноам Чомски, Майкъл Мур, Гер Алперович и др.

(Видяно 612 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

Видеото е включено в следната плейлиста:

коментар (0)

 1. Тук – http://darikfinance.bg/novini/81851#comments в коментар №9 съм дал адреси как се ограбват хората във България и на световно ниво – с манипулации на ЛИБОР са ограбени десетки трилиони.Отделно 21.000.000.000.000трлн.$ в ошфорки.Общата стойност на деривативите в света надхвърля световния брутен вътрешен продукт десетократно ,стойността на деривативите върху американски ценни книжа достигна 248 трлн. долара.Световният БВП е 55трлн.$ и общият дълг на САЩ е толкова.Проблема е лихвата и Силвио Газел 1932год. в Австрия прави сполучлив експеримент

 2. Проблема е лихвата и Силвио Газел 1932год. в Австрия го е направил – книгата е ”Лихвата – рак на обществото”oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199
  Проф.Улф. в един друг филм го каза добре – не са чели Маркс,а говорят против него , и не че съм съгласен с всичко на Силвио Газел. ”В САЩ – „Големите момчета” откраднаха парите, а сега се готвят да разоръжат врящата и кипяща Америка в отчаян опит да се спасят от справедливия гняв на милионите честни американци” http://valentinfortunov.com/wordpress/?p=170

 3. Нещата са много по-сложни и взаимосвързани и тук http://darikfinance.bg/novini/81913#comments в коментар №4 съм нахвърлил най-важното.На този етап на развитие/ограбване/ на България и като климат първо трябва да се направи топлоизолация и смяна на дограмата икономисващо около 35% енергия за отопление и охлаждане ,и евро-фондове дават 50% от стойноста за саниране.А ,че се изисква другите 50% да се вземат от чужди банки с високи лихви е мафия.Имаме държ.инвест.банка и незнам защо да неможе да дава кредити до 1% лихва за топлоизолация ???? – и затова петиция и референдум щом политиците са страхливци и некадърници.

 4. До Атанас – Силвио ГЕзел е бил умрял през 1932 година, а лихвата е едно от най-умните изобретения на човека и основната й цел е точно да помага на по-слабия. Ти кажи, честно ли е да дадеш на няколко хиляда, и той да ти върне хиляда след 1 година, когато те ще са се обезценили?

  Естествено, в ръцете на нерегулирани банки, сключващи картели, е много лесен инструмент да тъпчеш бедните, но за това не са само банките виновни, а тези, които ги оставят да си разиграват коня.

  Откъде имаш цифрата за ЛИБОР? Знаеш ли как точно е бил “манипулиран”, защото ще ти кажа, че начините, по които е манипулиран дават на крайните клиенти на банките по-добри условия?

 5. А, извинявай, не видях, че цитираш тоя глупак Валентин Фортунов – Андрешкото. Ако бях, щях да се откажа от смислена дискусия предварително.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...