Кризите на капитализма / The crises of capitalism – клип

С участието на

Кратка лекция на Дейвид Харви, изнесена на 26 април 2010 г. на конференция в “Кралската общност за насърчаване на изкуството, производството и търговията” (RSA) в Лондон, Великобритания.
С присъщия си стил Харви доказва, че капитализмът никога не успява да преодолее своите кризи, а само ги измества географски.
Затова има един-единствен начин да се “продолеят” кризите на капитализма – да се премахне самият капитализъм и да се изгради нова икономическа система.

(Видяно 244 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

 1. Браво! защото това е истината ама половината.
  Другите 50% са лихвата и Елън Браун,САЩ – Президент на Публичния Банков Институт го е казала прекрасно:
  ”Това, което банкерите премълчават е, макар те самите да го знаят отдавна, че частните банки създават парите, които отпускат като кредит по същия начин, по който го правят държавните. Разликата е просто в това, че държавната банка връща лихвите на правителството и обществото, докато частната банка насочва лихвите в собствената си капиталова сметка, за да ги реинвестира с цел получаване на още лихви, прогресивно изтегляйки пари от продуктивната икономика.” – http://www.courtfool.info/bg_A_tale_of_two_monetary_systems.htm

 2. Основният проблем е лихвата и примера с Канада описан от Елън Браун ,и Германия в книгата ”Лихвата – рак на обществото”oт Владимир Богданов http://star05.net/infusions/booklib/book.php?book_id=199 е достатъчен за държ.банка като обществена институция и лихвата като вид плосък данък за планирано-устойчево развитие.
  Силвио Газел прави в Австрия 1932год. успешен експеримент но в кои университети по икономика се изучава ,а сега почнаха и Маркс и Енгелс да цитират.

 3. С ЛИБОР се определя лихвата на 300.000.000.000.000трлн.$ ценни книжа и като се манипулира – http://bloginfo-bg.com/video.php г-н Пашов експерт и преподавател в УНCС ясно обяснява за трилиони незаконни приходи на банки от манипулациите на ЛИБОР по Алфа ТВ – 21.07.2012год. Крадеш трилиони ,а глобите са милиони????
  Дериватите са 10-пъти повече от световният БВП.Само върху книжата на САЩ са 243.000.000.000.000трлн.$
  За справка световният БВП е около 60трлн.$ ,а на САЩ е 15трлн.$
  финасова бомба за масово унищожение.

 4. Браво ,че се казва истината но това се знае отдавна и според мен преди 20год.
  ”Почти 30 години светът се е возил на кола с повреден двигател. Неговата подмяна означава принципно изменение на всички институции в икономиките по света, изградени за последните десетилетия.Това не е рецесия, това е системна криза.” – http://www.investor.bg/blogosfera/363/a/svetyt–v-recesiia-ili-v-sistemna-kriza,92906/
  Тук е добре казано – http://krizata.blog.bg/biznes/2009/08/04/istinata-za-systoianieto-na-amerikanskata-i-svetovnata-finan.374449 ””За да не се допусне неконтролируем разпад на системата, министерството на финансите на САЩ и ФРС, за пореден път прилагат “стратегията анаконда”: задушаване на света в обятията на долара, изхвърляне на станалите обременителни елементи на системата (от типа на инвестиционните банки, суровинните и ипотечни балони), а също така изхвърляне на токсични отпадъци, следствие на полуразпада, във вид на хаос в посока към “чуждите” (в БРИК, Азия, Европа). Целта на стратегията – съхраняване на ядрото на системата (Уолстрийт) в състояние на контролируем полуразпад, като по този начин му се дава време за адаптация и търсене на нови инструменти за финансово доминиране.

 5. Най-голямата измама сега е търгуването с въгл.двуокис и още повече да глобяват България и да се затварят ТЕЦ-ве.
  Нещата са много взаимосвързани и вече 50-учени от НАСА го потвърждават и коментар 15 е обяснено за цикъла на СО2 – http://zahariada.blog.bg/novini/2012/04/13/50-vodeshti-astronavti-ucheni-i-injeneri-podpisaha-pismo-v-k.939477 и има затопляне но причината не е СО2 и се ”ХВАЩА” от водораслите около ТЕЦ – http://greentech-bg.net/?

 6. Да има много измами и ние ги виждаме ясно като бял ден ,и разбира се това се случва пред мълчаливите и цъкащи лица лишени от уважение един към друг . Дами и Гопспода всичко е в нашите ръце Народа има силата ,има нах голяма сила това е самата държава .Бъдете заедно подкрепяйте се и най важното единство ,без завист ,предрасъдъци , и цъкане тоя такъв оня и той …за да има промяна трябва да се променяме и да сме по директни и откровенни .Като видим нещо ЛОШО не да отвърнем глава и избягаме да кажемм в близкото кафе какво сме видяли без да се намесим , а да поемем своята отговорност 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...