Барака / Baraka (1992)

Откъде идваме, какви сме били? Невероятни пейзажи, от които човек остава без дъх. Цивилизацията, хората и това какви са те днес, унищоженията и жестокостите на човека през вековете. Какво ще остане след нас?
Филмът е сниман с невероятно майсторство, има много идеи заложени в него и те са представени успешно, благодарение на изключителното качество на картината и чудесния подбор на гледките от всички краища на света. Гледайки този филм зрителят е благословен с ослепителни снимки, които излизат извън обсега на езика. Заснет в 24 страни, превъзходно озвучен, филмът показва учудващите връзки между различни хора и местата, които обитават, независимо дали става дума за самотен връх на планина или претъпкана цигарена фабрика. Между ритуалите на ежедневните молитви на тибетските монаси, православните евреи и дервишите ще откриете повече прилики, отколкото бихте очаквали. Baraka е една древна Суфи дума с форма в много езици. Тя се превежда просто като благословия, или дъхът или същина на живота от която се разпространява еволюционния процес. Барака, епичният невербален филм, разказва историята на Земната еволюция, човешкото разнообразие и взаимовръзка, и неговото въздействиe на планетата.. Според режисьора Рон Фрик, „Това е пътуване на преоткриване което потапя в природата, историята и човешкият дух и семейството в царството на безкрайността.” Филмът е сниман в 24 страни, на 70mm-ва лента, в разнообразни места като Бразилия, Непал, Камбоджа, Кувейт, Индия, Танзания и Иран.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

907€ от 5.000€
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец


Подобни филми

Comment (1)

  1. Гледайте това произведение на филмовото изкуство!Отпуснете се и пътувайте с камерата.В голямата си част може и да се медитира – музиката е в прекрасен синхрон с гледката ! Благодаря за филма!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *