Бебета / Babies (2010)

Герои в този необикновен филм са бебетата. Толкова различни и толкова еднакви – щастливи или недоволни, гукащи или наблюдаващи, сами или в компания, но всички любопитковци, неуморно откриващи света.
Филмът проследява четири бебета от различни страни – Намибия, Монголия, Япония и САЩ. Макар и еднакви при своето раждане, Пония, Мари, Байарджаргал и Хети биват отгледани с много любов от четири семейства с различна култура и при безкрайно различни условия на живот.
Авторите ни правят свидетели на това необикновено пътешествие във времето и пространството. Само чрез кадри и без допълнителни авторски текстове, „Бебета“ е романтично и интересно документално свидетелство, което ще предизвика прекрасни усещания в зрителите.
Накрая няма начин да не си зададем въпроса: Какви ли щяхме да бъдем, ако се бяхме родили в едно различно семейство, в една различна страна, с различна култура? Не сме ли такива, каквито сме, благодарение на случайните обстоятелства, на които се подчинява животът ни още от самото ни раждане?

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

131€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (6)

 1. Децата са красиви и сладки и до 1,5 год. не разбират ,че образа в огледалото е техен.
  Децата са като бял лист хартия върху който ние пишем т.е.трябва да възпитаваме.
  И тук почва страшното защото по телевизията и интернет се срещат всякакви изродски неща.
  Аз се плаша като гледам детските филмчета с измишльотините.Тук има филм “Деца консуматори: Комерсиализацията на детството“ и това е част от проблема.
  Моята мисъл е морала и нравствените ценности на които трябва да се учат децата.
  За мен моралът са 10-те Божии заповеди обяснени и допълнени от Господ Исус Христос.

  1. Тази „мантра“ с вярата Господна, не е ли вече прекалено употребена и „амортизирана“? Страхопочитанието и подчинението на заповеди ли са най-великите ценности в този живот?
   А ако Господ ни е създал, за да се подчиняваме безропотно, защо тогава ни е надарил с мозъци, притежаващи огромен потенциал? – щеше да е достатъчно да имаме „сиво вещество“, не повече от на едно агне, например…

   Пък за нашите мозъчни „мащаби“, може би едно духовно учение като това на Джиду Кришнамурти, за когото наскоро имаше и тук една „публикация“, би било много по-целесъобразено…
   Разбира се, за израстващите детски мозъчета би било непонятно подобно учение, но за създаването на една благодатна „почва“ за развитието му, биха могли да допринесат едни други Господни посланици, каквито са кучетата, например…

   1. Аз не се подчинявам и не вярвам на никой без преди това да съм изпитал всичко.
    Как да събера десет хиляди страници които съм изчел в няколко изречения ??? – всичко е записано в Новия Завет и на места в Стария Завет ,и само във Библията има Слово Божие.
    И Църквата като “стълб и крепило на истината“ е издала духовно помагало – Православен катехизис проф.Тотю Коев.

    Това “…каквито са кучетата, например…“ не го разбирам ?!

    1. За да го разбереш, трябва да си имал или да имаш кучешки приятел, и съответно да си го опознал… Но и тази тема е доста обширна…
     Този сайт се посещава и от хора, които са доста „навътре“ в кучешката тематика.
     Ако някой от тях желае, нека да вземе отношение и да насочи аудиторията към конкретна информация по нея…

   2. пепелян – аз вярвам в Господ Исус Христос защото Той ми дава смислени обяснения и логични отговори на въпроса какво да сторя за да наследя живот вечен.
    Вярвам защото Господ иска да ни помогне и научи но и от нас се иска да се потрудим и учим.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *