По дирята на безследно изчезналите (1979)

По дирята на безследно изчезналите (1979)

1954. Военната колегия на върховния съд на НР България пристъпва към разглеждането на наказателно дело от общ характер № 634, хвърлящо светлина върху събитията от 1923-1925. През 1953 са открити останките от жертвите на терора, започнат от правителството на Александър Цанков през 1923.
Един след друг тогава „безследно“ започват да изчезват десетки интелектуалци като публициста Йосиф Хербст и комуниста Вълчо Иванов, поетите Гео Милев и Христо Ясенов, народните представители Тодор Страшимиров, Петко Д. Петков и много други. Тридесет години по-късно пред Народния съд са изправени останалите живи палачи. Процесът започва с подробно описание на престъпленията, за да стигне до закономерната развръзка – заклеймяване на престъпниците и произнасяне на присъди.

Режисьор: Маргарит Николов
Сценарий: Николай Христозов

В ролите: Наум Шопов, Борис Луканов, Любомир Младенов, Асен Миланов, Димитър Буйнозов, Ицхак Финци, Васил Михайлов, Стефан Гецов, Петър Чернев, Димитър Хаджиянев, Любомир Бъчваров, Тодор Щонов, Елена Райнова, Коста Цонев и др.

Държава: България
Година: 1979

Подобни филми

коментар (3)

  1. Филмът е качен от YouTube, без мое разрешение. Писах на този човек да качи истинската версия, която е от 4 серии, но той не ми отговори. Качил е моя свободна интерпретация на филма от YouTube. В сайта „Славянска задруга“ съм качил оригиналните 4-ри ТВ. серии под заглавие „Земя без въздух“. Това беше работното заглавие на „По дирята на безследно изчезналите“.

  2. Преди време направих този съкратен вариант на филма „По дирята на безследно изчезналите“. „Хиените“, които искат да блеснат като публикуват от свое име щяло и не щяло не закъсняха да направят това и с този филм. Оригиналът на филма съм качил в Youtube и той е 4 телевизионни серии. Гледайте го, защото той няма нищо общо с този филм. Бих помолил администраторът на този сайт да свали филма и даде линк към оригинала.
    Захари Савов – художник постановчик на филма.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...