Космос. Одисея в пространството и времето, еп.11 – Безсмъртните

С участието на

Нийл ДеГрас Тайсън е американски астрофизик, шеф на планетариума “Хейдън” и член на изследователския отдел по астрофизика към Американския природонаучен музей в Ню Йорк. Придобива огромна популярност като водещ на научнопопулярни телевизионни програми. В момента той очарова милионни аудитории с шоуто си “Космос: Одисея в пространството и времето”, което се явява продължение на поредицата “Космос: Персонално пътешествие” на вече покойния легендарен астроном Карл Сейгън.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 2100 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (11)

 1. В филмите има научни факти но се смесват с предположения и някак си се опитват да манипулират.

  За мен нещата са ясни защото във Библията е записано ,че Бог е приготвил ново небе и нова земя на която ще обитава правда.

  Мога да застана пред всички академии на науките и НАСА за да им обясня

  1. тоест няма нужда защото НАСА и National Geographic сами го казват в едни филм който гледах наскоро как с познатите физични закони засега ще може да хвъркаме само до Луната.

   Това е и още кум неща до които науката достигна през последното столетие са записани във Библията

  2. ОСВЕН, АКО И САМАТА БИБЛИЯ НЕ Е МАНИПУЛИРАНА ! А мислите ли, че господарите на планетата не са направили това ?

 2. Библията започва с ”В началото Бог сътвори небето и земята”,и 2013год. в ЦЕРН доказаха съществуването на хигс бозонът и академик Божидар Палюшев ядрен физик 2012год. обясни добре как хигс бозонът интелигентно е дал масата на всеки атом http://www.skat.bg/products.php?type=10&genre=5778

  1. Книга Битие 1-ва глава описва сътворението сбито защото по-важното е друго тоест не е толкова важно колко милиарда години са минали от големият взрив и какво е ставало в първите ”5 дни” защото човека е създаден в ”6-ят ден”

   Христос ни учи как да отидем на небето и наследим живот…

   1. В ”Православен катехизис”(проф.Коев) много добре е обяснено за /Бит.1:1/ в първи член на ”Символа на вярата” ,и за разликата между образ и подобие Божие у човека тоест научните доводи са допълнение ,и в ”Християнска етика” на 4-мата професори има раздел ”Библия и наука”.

     1. Религията е резултат от неспособността на човешкото съзнание да разбира събитията които се случват около нас.
      Пусни си 40та минута на твоя филм и ще видиш, че те ‘доказват’ бог защото не разбират какво се случва. Много е сложно за тях. Когато започнат да разбират как работи света няма да имат нужда от Богове и религии.

 3. Искам да благодаря сърдечно на автора на този прекрасен сайт, че ни предоставя възможност да гледаме по толкова достъпен начин тези филми. Толкова съм щастлива, че ви открих!

 4. Атанас много е дрзнещо да пишете цитати от библята под научнопопулярана поредица,защото всеки инересуващ се истински от наука не го засягат глупавите цитати освен промити религиозни мозъци като вас…Хигс бозонът не се отнася за въображаеми хора небесата наречени богове и библията.

 5. Атанас НАСА ще ви изслуша идейте за религията,но няма да се съгласят,защото са на съвсем различно менение и вие вярващите не е приятно да обвинявате други хора само и само защото имат по различно мнение и не вярват сляпо в нечий чужди идеи,които нямат абсолютно никакъв смисъл и логика.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...