Суша, еп. 1 – Вода и власт: Калифорнийският обир / Water & Power: A California Heist (2017)

„Вода и власт“ е вълнуващо разследване, разкриващо корупцията на най-високо равнище зад дългогодишната водна криза в Калифорния. Заслепяващите кадри на суровия сух ландшафт в Калифорния ни помагат да осъзнаем сериозността на избухналата битка за вода. Режисьорката Марина Зенович разследва заплетената структура на управлението на водите в Калифорния – излиза наяве вината на богатите водни барони, експлоатиращи щатските ресурси, докато малките фермери и съседните градове понасят изтощителна суша. Виждаме, че луксозни култури като бадемите, се увеличават и замърсяването на подпочвените води нараства десетократно, предизвиквайки сблъсък между бизнес интересите и обикновения човек, опитващ се да защити себе си и природата.
Зенович ни отвежда в оживените реалности на малките градове в Калифорния, където е нормално да плащаш, за да се изкъпеш.
Вече се води една нова война – за вода. Този смел и изключително навременен документален филм ни кара да се запитаме кой притежава контрола върху достъпа ни до този ценен ресурс.

Харесахте ли публикацията?
Подкрепете ни, за да продължим да превеждаме документални филми по важни социални тематики!

Подкрепа за dokumentalni.com

1.256€ дарени от 5.000€
Изберете начин на плащане
Вашите данни

Информация за банковата карта
Плащането е защитено със SSL криптиране.
Terms

Обща сума: 10,00€ на месец


Подобни филми

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...