Опасен син / A Dangerous Son (2018)

1 от 10 деца в САЩ страдат от сериозни емоционални разстройства, а 17 милиона имат психиатрично разстройство. „Опасен син“ разказва за три семейства, които се борят с болестта на детето си, докато същевременно търсят лечение.
Поредица посещения при специалисти, медикаментозно лечение, болнична помощ и среща със силите на реда – такъв е животът на семействата с деца с психиатрични разстройства. Вината и изолацията, на която са подложени родителите, може да бъде пагубна, както и тревогата, че детето може да нарани себе си или други деца. И докато лечението може да подобри състоянието им, правилната грижа за много семейства е лукс, който не могат да си позволят.

Подобни филми

Comment (1)

  1. Според мен майките също трябва да се лекуват заедно със синовете си.От видеото ясно личи как им се насажда вина и им се създават условия как трябва да се държат. В една от книгите си Ерих Фром разграничава двата вида любов – условна бащина и безусловна майчина любов.Това личи ясно при случая с Итън.Той вярва че не може да бъде обичан, такъв какъвто е и за да бъде обичан трябва отговаря на определени условя.Липсва Безусловната майчина любов: „Аз те обичам защото си мое дете,а не заради твоите успехи или провали“. От там се ражда и несъзнателното компулсивно поведение на Итън.Той на съзнателно ниво знае че се държи грешно, но подсъзнанието му създава този конфликт за де получи необходимото убеждение,че ще бъде обичан въпреки всички негови грешки.Не случайно Итън постоянно повтаря „Ако се държа лошо мога ли пак да отида в рая?“ Раят е символ на състояние на покой,спокойствиеи сугурност с което може да се сравни и ролята на безусловно обичащата майка.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *