moneywave
01:12:06

Защо хората гласуват за тези, които работят срещу техния интерес / Why People Vote for Those Who Work Against Their Interests (2017)

Може ли икономист да бъде интересен и забавен? Да, ако се казва Марк Блайт. Професор по политикономия в университета „Браун“, той разказва за икономическите процеси, водещи до появата на популистки партии и политици, които говорят неща, които хората искат да чуят, но всъщност са продължение на статуквото.
yanis
21:45

Банките и бизнесът – Янис Варуфакис (2021)

Гръцкият икономист Янис Варуфакис гостува на българския форум „Банките и бизнесът“ по покана на Българската народна банка. В своята реч на форума той представя своето виждане за начина, по който се стига до икономическите кризи от 2008 г. и 2020 г., и своите предложения за преодоляването им.
yanis euro
27:00

Влизането на България в еврозоната би било грешка – Янис Варуфакис (2021)

В интервю за в-к „Капитал“ гръцкият икономист Янис Варуфакис обяснява защо България не трябва да влиза в еврозоната, какви са последствията от досегашните икономически политики на европейските власти и Европейската централна банка, и какво е неговото виждане за истински зелен преход и излизането на Европейския съюз от икономическата криза.
cover-33
37:22

Какво знаем за Омикрон – интервю с Георги Маринов (2021)

Какво знаем за новия вариант Омикрон и колко притеснени трябва да бъдем от него? Налага ли се нов подход, нови мерки, нова стратегия в управлението на пандемията у нас и по света? Ще работят ли настоящите ваксини срещу Омикрон и колко време ще бъде необходимо, за да бъдат създадени и да стигнат до населението по […]
×