Революцията няма да бъде излъчена / The Revolution Will Not Be Televised (2003)

Този невероятен документален филм е заснет във Венецуела през април 2002 г. от европейски екип, който се оказва случаен свидетел и хроникьор на държавния преврат, когато тъй наречената „демократична“ опозиция се опита да свали венецуелското правителство, демократично избрано от народа.
Този държавен преврат оголи пред очите на стотици хиляди венецуелци истинската същност на буржоазната демокрация и на венецуелския и световен капитализъм.
Правителството на превратаджията Педро Кармона (президент на венецуелската бизнес федерация) се задържа на власт само 3 дни, свалено от мобилизирания народ, изискващ на висок глас завръщането на Чавес. За отбелязване е, че това правителство е незабавно признато от САЩ, от правителството на Азнар в Испания и от италианското правителство.
Във филма е особено ценно свидетелството за основната роля в преврата на венецуелските медии.
Нито една от телевизиите, участвали в преврата, не е затворена след него. След няколко години правителството не подновява лицензите за свободно излъчване на РС-ТВ, което предизвиква възмущението на „демократите“ в целия свят (много от които участници в преврата) и се разразява скандал за „атентат срещу свободната информация“
Ако някой желае да разбере колко е фалшива така наречената „демокрация“ в капиталистическия свят, може да направи един малък експеримент:
да изгледа първо документалния филм „Революцията няма да бъде излъчена“ и после да прегледа пресата от онези дни (април 2002 г.). Ще си даде сметка за истинската същност на тъй наречения „свободен печат“, който внимателно избягва да отразява каквото и да е от случилото се наистина във Венецуела.
Българите могат да научат много за методите на изкривяване на информацията, която достига до нас чрез официалните медии.

 

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Много благодаря на будните българи, които стоят зад този сайт! Благодаря за видеото, което никой няма да допусне да гледаме официално! Бог да е с вас! Бог да ни помогне, за да настъпи царство на мир, справедливост и любов в България!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×