Пътищата на лекарствата / Le vie dei farmaci (2007)

Защо в южната част на света всяка година 15 милиона души умират от лесно лечими болести? Този въпрос кара двамата режисьори Микеле Мелара и Алесандро Роси да започнат разследване, което разкрива механизмите на един истински световен монопол. БИГ ФАРМА (картел на 10-те най-важни мултинационални компании – производителки на лекарства) е директно отговорна за непрестанните здравни кризи, които само изглеждат невъзможни за разрешаване. Филмът показва връзката между СТО (световната здравна организация) и големите фармацевтични компании, фокусирайки се върху механизма-капан ТРИПС (международно споразумение, нарочно създадено, за да защитава интересите на БИГ ФАРМА). „Пътищата на лекарствата“ изследва по ясен и интелигентен начин тази тема, актуална повече от всякога.

Подобни филми

Коментари (7)

  1. Наистина е много жестоко да умират хора по начин, по който сме могли да им помогнем и само защото нямат пари никой не им помага, та кои сме ние да решаваме на кой да дадем лекарства и на кой не.Това е жестоко,не знам какви безсъвестни хора има по света.Клипчето е много тъжно,но и се казват много истини.Дано по бързо падне този монопол върху лекарствата.И според мен голяма част от птобелмите с тези лекарства е измама само и само да не се помага на хората в нужда.Благодаря за статията, надявам се пак да ни пишете.

  2. ИЗХОД ИМА :ЗА ДА НЕ СЕ БОЛЕДУВА И ДОБРА ИМУННА СИСТЕМА ПРОЧЕТЕТЕ КНИГИТЕ НА Д-Р БАТМАНДЖЕЛИДЖ – „ТИ НЕ СИ БОЛЕН, ТИ ПРОСТО СИ ЖАДЕН“. ДЕХИДРАТАЦИЯТА Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКИ ЗАБОЛЯВАНИЯ. ЕТО И ЛИНК ЗА ОБЩА КУЛТУРА НА ТЕОРИЯТА МУ http://zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/p/blog-page_13.html УСПЕХ !

  3. Сякаш има по-просто решение – да бъдем здрави!
    Ако всички живеят с грижа за себе си, за тялата и душите си. Ако правят съзнателен избор постоянно и не се оставят на навика и приспивната мисъл – ами то щото всички така, та и аз. Ако запазват самоуванието си ще уважават и другите. И все по-малко ще боледуваме и все по-малко ще зависим от бандитите-психопати. Прости решения, които работят за милиони хора. Защо пък не и за вас. (При мен със 100%.)

  4. По подобен начин, както в Италия през 1984г е убита местната фармацевтика, така и тук при нас я убиха след 1989г. И виждате резултатите. Хората ме могат да си платят за да живеят… и умират.

  5. Патентите са и хубаво, и лошо нещо. При лекарствата са лошо. Но почти всичко е държавна политика. Все пак 20% от цената е наложена от държавата.

  6. Когато отпадне интелектуалната собственост. Дотогава ще е така.

  7. Много е печално за съжаление това. Кога ли ще дойде денят, когато ще отпаднат картелните споразумения и монопола върху тези така нужни лекарства. И не само те

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×