Игра на смърт / Le jeu de la mort (2010)

Докъде може да стигне едно реалити шоу? Върху коя тъмна зона на мозъка влияе логиката на една телевизионна игра?
Ако руската рулетка от предаването „Live“ изглеждаше досега последния стадий на телевизионното шоу, достигащо границата между живота и смъртта, то „Игра на смърт“ дори прекрачва тази граница. Филмът предлага нещо, невиждано досега: един истински социален експеримент, вдъхновен от прочутия американски психолог Стенли Милграм. Милграм преди половин век изучава механизмите на подчинението при отделния човек, които се задействат, когато той е изправен пред външен авторитет.
Филмът е изключително ценен и ни поставя пред множество въпроси, първият от които е:
Нашите действия действително ли зависят от собствените ни убеждения или всъщност се подчиняват на властта на авторитетите, пред които сме изправени всекидневно?

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (7)

 1. Истината е жестока. Превърнали сме се в послушни роби на една кутия.

 2. всеки ден си задавам въпроса аз ли съм различен или другите са овце аз ли виждам ясно нещата и истината или аз съм лудия и всеки ден си доказвам че 90 процента от хората са шибани зомбита които заслужават съдбата си на роби , 7 процента имат някакви заченки на човечност но още са си маимуни и едва 2 3 процента можем да се наречем хора , което е тъпото и ако някои има идея въобще къде и как мога да намеря и други като мене X – meni хехехех да пише на korifeys@abv.bg защото аз наистина досега не съм намерил

 3. Накрая белобрадия го каза: Това е другата страната на монетата социализъм. Капитализмът не те удря през лицето, но си е отново тоталитаризъм.
  Стояне, не се чувствай откъснат, луд или самотен. Ти си пробуден, с останалите пробудени ние можем с гордост да се наречем ХОР-а. Само ние българите се наричаме така.
  Търсенето на пътя е индивидуално за всеки, но който търси – намира.

 4. Не разрахте ли, че няма капитализъм, няма социализъм. Има само пари и лични интереси. Само парите минават в други ръце. Иначе, за нас, простолюдието, си остава от трите по-дългото, ако ме разбрахте.

 5. Покъртително! Има ли смисъл да се споделят линкове с такива филми в социалните мрежи и други подобни след като щом не е най-новата клюка за еди кой/коя си, няма изобщо да бъде забелязано? Нали все пак това е идеята на свободното интернет пространство?!

 6. Ужас! Този филм определено шокира с резултатите. Реализацията на „Бягащия човек“ май е само въпрос на време…

 7. Всичко днес излъчвано от „сеир сандъка“носи в себе си послание.Тази тънката философия на звяра и заплетената манипулация довежда умът до задънената улица,защото днес нямат нужда от мислещи хора, а от кукли-потребители.Западното общество е задоволено със свръх продоволствие и му остава само да се разнообразява.И тъй като са закърмени с глупостта по-същия начин, умовете им раждат идиотщини. Стремежа да се покажеш на всяка цена по-умен и да печелиш пари е покварата на днешното общество. Губиш образът си на човек и се лишаваш от достойнството си на такъв. Обаче природата това не го прощава.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *