Приказки за растежа / Fairytales of Growth (2020)

Икономическият растеж е цел на всички съвременни общества – както на държавно ниво, така и на ниво корпорация, предприятие, малък бизнес, та чак до индивида. Цялата машина на модерното общество е изградена върху растеж, станал възможен единствено чрез ограбването на други народи, други територии и други начини на съществуване. Икономическият растеж се определя като „прогрес“ и се налага на останалия свят като най-добрия и най-развит обществен модел, който всички нации, народи и земи трябва да преследват на всяка цена.

Филмът „Приказки за растежа“ разглежда ролята, която икономическият растеж е изиграл за създаването на световната екологична криза, и предлага надежда за бъдещето и по-добър живот за всички в рамките на ограниченията на планетата.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Аз имам едно предложение за Вашия сайт и преводачите. Да превеждате и Дейн Уигингтън, когато става дума за „климатични изменения“ и „затопляне“ на планетата. За да има и друга гледна точка – като контрапункт на „научните“ доказателства за вината на хората.

  2. И всичко това за 0,038 % въгл. двуокис. А самата природа произвежда 96 % от него….

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×