Микробиологът Александър Гинцбург за първата в света ваксина за Ковид-19

Интервю с Александър Гинцбург, ръководител на Научноизследователския център по епидемиология и микробиология „Гамалея“, където е създадена първата в света ваксина за Ковид-19.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Никой не ви кара да си купувате от Руската ваксина , дори да гледате филма . Документални филми са доброволно формирование и не цели печалба или пропаганда.
    Не съм техен член , но техните филми ме обогатяват и са ми интересни , особено тези с икономиста – професор Улф.

    А иначе според СЗО 169 компании в момента разработват ваксина , като 26 от тях са във фаза на изпитване върху хора.

    А това е от сайта на Европейската комисия – https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/IP_20_1524

    “ Днес 27.08.2020 влезе в сила първият договор, който Европейската комисия сключва от името на държавите — членки на ЕС с фармацевтична компания, след официалното му подписване между AstraZeneca и Комисията. Договорът ще даде възможност на всички държави — членки на ЕС да закупят ваксина срещу COVID-19, както и да направят дарения на държавите с по-ниски и средни доходи или да пренасочат ваксини към други европейски държави.

    Благодарение на договора всички държави членки ще могат да закупят 300 милиона дози от ваксината на AstraZeneca с възможност за допълнителни 100 милиона дози, които да се разпределят пропорционално в зависимост от населението.

    Комисията продължава да обсъжда подобни споразумения с други производители на ваксини, като междувременно приключи успешно проучвателните разговори със Sanofi-GSK на 31 юли, с Johnson & Johnson на 13 август, с CureVac на 18 август, както и с Moderna на 24 август. „

  2. Dokumentalni, срамота е да разпространявате такава евтина пропаганда…

  3. Глупости!Първо не се знае какво точно е Ковид и колко е страшен,май е един надут балон,и второ,ваксина срещу вирус се тества поне няколко години за да се види как реагира имунната система на много хора и какъв е ефекта.Ваксините имат страшни странични ефекти.Който каже ,че има ваксина е от матрицата на болните мозъци.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×