ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Икономически преглед с Ричард Улф, 2021, м.09

С участието на

Темите в броя: – През септември в САЩ се чества Денят на труда. Коментар за днешното положение на американските работници. – Как корпорация „Уолмарт” и бизнесът като цяло се опитват да влияят върху образованието. – Изтеглянето на американските войски от Афганистан. – Какво представляват т.нар. „зомби компании”. – Какви са причините за текущата инфлация. – Признаци за ускорения упадък на американската икономическа система.

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Всяко негово изречение противоречи на предното.
    1.Говори че Уомарт не се управлява от служителите си ….. че социализма който пропагандира как се управлява? От малко тоталитарна група от хора който не са избрани от никой и не подлежат на контрол . Точно затова ЕС се разпада , точно заради такава администрация която не е избрана от никой не не подлежи на никакъв контрол.
    2.Американския капитализъм пропада – Вярно ли ? Не съм чул човек на запад да не може нещо да има което иска. Не съм чул и комунизма някога някъде да е проработил , такива леки факти .
    3.Личната свобода и взимането на финансови решения трябва да е индивидуално , няма как един диктатор да знае по добре от теб как да си харчиш парите , този старец да си организира една група от комунисти като него и да си обединят парите. Когато някой от тях изнемогне другите да му плащат , като някой се разболее другите да му плащат , какво да работят да го решават на съвет и никой да не съпротивлява . Да си направят дружество и да го управлят с борд в който всеки служител да има равен глас на гласуване със всеки други и това дружество-предприятие или предлагащо услуги да се развива. Какво му пречи на него и другите комунисти да го направят…НИЩО не им пречи защото сме капиталистичеко общество и демокрация . Въпроса е че комунистите не искат свобода на решенията на другите , а искат налагане със сила на техната воля .

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×