Грубо събуждане / A Crude Awakening (2006)

Преминаваме от ера на евтина, изобилна енергия в ера на оскъдна, труднодобиваема, скъпа енергия. В същото време ставаме зависими от някои много нестабилни режими в някои много неприветливи точки по Земята. Запазването на зависимостта на света от нефта, колкото се може по-дълго е важно. Нито един на 50, нито един на 100 души има някаква представа за бъдещия проблем, пред който ще се изправим. Увеличена безработица, бедност, банкрут, глад,… Всички неща, който се случват, когато дадено общество рухва. И така навлизаме в напълно нов свят с напълно невероятни измерения. При това той отстои само на няколко години разстояние.

(Видяно 297 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

 1. Много впечатлителен филм!Не мисля,че многото хора си дават сметка за това,което е казано и показано в него,но за съжаление идва бъдещето,а не миналото.Няма да забравя никога:бях младеж,дават по телевизията човек,влиза в стая с маса,носят му кофа с вода,слагат я на масата.Човекът изважда от джоба си малък стъклен съд и накапва в кофата.Запалиха водата.Питам се къде е този човек сега-пред задаващата се криза?Бил е неудобен тогава…Може би го няма…Всичко е за пари.

 2. Може да се избегне катастрофата и в коментар №11 тук – http://darikfinance.bg/novini/89333#comments съм написал стратегии за България и за всички държави.Ел.кола има бъдеще но пак трябва двиг.с вътр.горене но горивото може да идва от водорасли.С нано-технологиите фотоволтаиците може и да стигнат 30% КПД.
  Стоките може да се превозват с ел.локомотиви и ток идващ от слънце и вятър.Китай иска да строи линия Пекин – Берлин и ако са вярни слуховете за линия под Босфора означава ,че УМИШЛЕНО се фалира БДЖ-товарни превози за да се купи на безценица.
  По същество – има шанс да трансформираме енергетиката и икономиката но трябва да се уважаваме в смисъл както е казал Господ Исус Христос – ”възлюби ближният си както себе си” ,и всичко е записано в Новия Завет и на места в Стария Завет.

 3. ”Икономистите на МВФ Михаел Кумхоф и Дирк Мюир предвиждат ръст на цените на петрола “само” с 300% за 20 години заради рязкото свиване на предлагането и то при най-благоприятното развитие на пазара.”’- http://darikfinance.bg/novini/84303#comments

  1. Свършва петрола но ЕС прави анализи – данни на европейската комисия за ЕНЕРГЕТИКАТА – http://ec.europa.eu/europe2020/pdf/energy2_bg.pdf

   Документът предупреждава, че зависимостта на Европа от внос на енергия се е увеличила през последните две десетилетия и се очаква да нарасне до 2035 год.

   Глобалното търсене на енергийни ресурси ще нарасне с повече от една трета до 2035 г, като 60 процента от този ръст ще се пада на Китай, Индия и Близкия изток.

   1. Има шанс да се трансформира икономиката и енергетиката като основното е топла вода от слънцето и ел.локомотиви плюс коли със сгъстен въздух – трябва по най-бързият начин да почне да се пести петрола и газта.

    Доклада на ООН – http://www.greentech.bg/?p=21201 е добър но 50 000 000 000 000 трлн. е нищо много повече са парите за трансформация.

 4. Тази поредица защитава интересите на на определени кръгове,които от години се стремят да ни убедят,че само нефта е източника от който зависи живота ни!!!Това са пълни измишльотини.Същите тези”кръгове” ако може да се нарекат(хора)са разработили проектите на Н.Тесла и много други….да не изброявам и вече знаят тайната на Космическата Енергия,която е безплатна.Но тогава цялата тази пирамида,която ни продава енергията и всичко останало свързано с нея ще рухне,защото видяхме от клипа ТЕ са затворили цикъла.Темата е много обширна и смятам да спра!!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...