Голфланд? / Golfland? (2012)

„Голфланд?“ е документален филм, разследващ голфа – този нов вид туризъм в Гърция. По-конкретно разследва опитите за развитие на туризма чрез различни спекулации, включващи изграждането на голф игрища, хотели и ваканционни жилища. Ще видим борбата на гражданите и различни еко организации срещу строежите, както и становищата на различни експерти и служители в голф компаниите.
Авторите пътуват в пет различни области на Гърция. За да се гарантира представянето на противоположните гледни точки, във филма се показва целия спектър от организации и личности: еколози, учени (както поддържащи проектите, така и техните противници), представители на самите компании и политиците.
Филмът е продукт на разследването на авторката Нели Псароу и нейните сътрудници, които работят безплатно с цел да предоставят независима информация не само на директно засегнатите, но и на цялата широка общественост. Основният проблем е липсата на информираност по един жизнено важен и неотложен въпрос – експлоатирането на обществената собственост, особено в светлинатата на политическите и икономически промени, засегнали страната.
„Голфланд?“ е независима продукция, изцяло създадена с помощта на дарения и насочена към предоставяне на обществена информация.
Филмът отблизо засяга проблемите с изграждането и експлоатирането на голф комплексите и е от особена важност за България, където днес се наблюдава същата тенденция към развитие на голф-туризма.

Към сайта на филма: http://www.golfland.gr/en/golfland_movie.php

Подобни филми

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×