Разделен клас / A Class Divided (1970)

През 1970 г. иновативна учителка провежда смел психологически експеримент в класната стая с поверените й деца.
За да оцени как расовите стереотипи се отразяват на малките деца, Джейн Елиът разделя децата между такива със сини очи и такива с кафяви очи, като се отнася с предпочитание към синеоките.
“Разделен клас” е един от най-гледаните и предпочитани филми в цялата история на Frontline.

(Видяно 1550 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (6)

  1. На фона на съвременните, насаждани ни стереотипи,раздиращи обществата, расовите ми изглеждат като “бял кахър”…

  2. Ама това, не са расови различия и стереотипи?!?! Това е всичко, което ни показва разликата между дясно и ляво, косерватизъм и либерализъм в политиката и културния модел. Това е и икономика, работници и буржоазия, бедняци и средна класа. Християнство или фашизъм – евгеника – елитаризъм – фарисеиски квас. Депресия, психично социална дискриминация. Презрение на работещите към не-работещите, ниска самооценка на безработните и бедните. Стремежа да имаш даден продукт и къща, е подтикнато от същото. Властта си служи с това средство, на разделяй и владей. Протеста с левите искания, беше наречен индиректно, че е протест на грозните и глупавите. А ПРОТЕСТА ПОЧНАЛ ЮНИ? Борбата на лявото, е срещу елитаризма, криптофашизма.

  3. ХРИСТОС ИСКА ВСИЧКО ДА ДЕЛИМ ПО РАВНО. БЮДЖЕТА, ПЕЧАЛБАТА, СВОБОДАТА И ХРАНАТА. В РАЯТ ЩЕ ВЛЕЗЕ ТОЗИ КОИТО ДАВА ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТОПОЛУЧАВА – КАТО УСИЛИИЕ И ПАЙ

  4. Абе комунист квантов , не ти ли омръзна да спамиш на всеки филм. Като латерна само няк’ви фашисти са ти в кухата глава. Хората не са равни и никога няма да бъдат. Но не си виновен ти, явно от рано са ти промили главата с комунистически лъжи и бълнувания. Че и Христос споменава. То деленето по равно не е като по равно за едните другари , ама на нашите другари повече. Баста от тука !!!

  5. Ти имаш ли малко разсъдък да проумееш написаното, не е ли свързано с красива-грозна, силен-слабак,богат-беден,космат-обезкосмен и т.н. научени и натрапени от филми и реклами. Аллллллоооооо какъв физик си ти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...