Сирийски дневник / Сирийский дневник (2012)

Авторите са руски журналисти, които прекарват седем месеца в Сирия, ставайки свидетели как тази просперираща и мирна страна бива разбита на парчета. Филмът е поглед през очите на преживелите тези драматични събития.
„Моят екип е направил стотици доклади за Сирия. В този филм ние искахме да изразим нашите емоции и чувства към хората, които сме срещали. Това обикновено не може да се покаже по новините.“ – Анастасия Попова
Ще се върне ли отново някога нормалният живота в Сирия?
В навечерието на Третата световна война, този филм е изключително ценно свидетелство за реалността в Сирия.

ВНИМАНИЕ! Във филма са включени кадри на жестокости!
Не се препоръчва на деца до 16 г., на лица с психични и сърдечно-съдови заболявания, както и на бременни жени!

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (10)

 1. Филмът е интересен и много показателен, но смисълът му ще е, ако е преведен на английски език и пуснат в световните мрежи, а не само на този сайт и само на български език.

 2. Eee,наистина се отвратих.Какво искат да кажат братушките?Който много го е грижа за сирийския народ нека проследи хронологията от март 2011 година кой извършваше зверствата в Сирия,кой събаряше сградите,кой изнасилваше жените?Kой не допускаше журналисти?Президентът,диктуващ на армията.Да,има ислямисти,жестоки е безскрупулни,ама всичко това е от скоро.Много жалко,лично аз познавам хора,убити от армията,близки на мои познати също.Много долна манипулация е това.До сега не съм го писала,две майки чакат трима млади мъже,изчезнали при конфликта,арестувани от режима на улицата,невъзможно е жените да разберат живи ли са поне.За политически затворник информация не се получава.Ислямистите ли направиха всичко това.Защо Асад пусна от сирийски затвор член на Ал Кайда?“

  ?

 3. госпожо Янкова нищо не искат да кажат те показаха за разлика от други телевизии които извъртат нещата нали видяхте кой командва парада в Сирия от вън и видяхте как тъй наречените бойци за свобода убиват и после накисват сирйската армия за това тези зверства са си техни изпълнения.

 4. Госпожо Янкова, когато фактите говорят, мълчат не само боговоте, но и такива като Вас!!! Засрамете се и повече не отваряйте устата си, защото от нея лъхти едно зловоние, което е вредно и за самата Вас, не само за другите участници във форума.

 5. Антония Янкова преди да напишете нещо помислете с главата си, защото се излагате…

 6. Рядко коментирам в интернет. Обикновено думите са хвърлени на вятъра.

  Ще си позволя да посоча 2 дати, които медиите умело избягват да уточняват, защото рисуват съвсем различна картина от тази, в чието съществуване вече трета година се опитват да ни убедят. Поне за г-жа/ г-ца Янкова можем да сме спокойни, че е възприела правилната гледна точка.

  15.03.2011 г. – Първи антиправителствен протест. Все още „мирен“.
  20.03.2011 г. – Денят в който „мирно протестиращите“ изваждат оръжията и започват въоръжените сблъсъци с полицията. На следващия ден вече е нападнат и опожарен полицейски участък и е обявено започването на „революцията“. На спешна среща, свикана по настояване на Саудитска Арабия и Катар (и при сериозните възражения на Алжир) Арабската лига излиза с призив за спиране на насилието от страна на правителството и оттеглянето на Асад. Заговаря се за намеса на Запада по примера на случилото се в Либия.

  Толкова за мирните протести.

 7. Госпожо Янкова, единственото спасение от ислямистите в Близкия Изток е съществуването на диктаторски режими, защото понятията „ислям“ и „демокрация“ са взаимноизключващи се.

 8. Много добър филм! Срам е от хора като Антония Янкова написала толкова лъжлив коментар 😉 Дано бойците на Асад подпомагани с руско оръжие да ликвидират всички изроди терористи!

 9. Страхотен филм,мисля по този начин още когато започна войната,това не е войната на сирийският народ.Това си е от световен мащаб,просто са имали лош късмет,за мястото жестокият цирк.А тези момчета наистини се упояват с много силни наркотични вещества,те съвсем не са само сирийци от всички държави са

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *