Обиколка на данъчните оазиси / The Tax Free Tour (2013)

Обиколка на данъчните оазиси / The Tax Free Tour (2013)
Къде мултинационалните компании плащат данъци и колко? Вникване по темата от международни данъчни експерти. Режисьора Marije Meerman прави преглед на данъчните оазиси, хората, които живеят там и пътищата, по които се избягват данъци в световен мащаб. Тези пътища имат гръмки имена като “Cayman Special”, “Double Irish” и “Dutch Sandwich”. Финансовия свят работи в сянка, заобиколен от висока степен на секретност. Място, където огромни капитали пътуват по света със скоростта на светлината и избягват плащането на данъци. “Обиколка на данъчните оазиси” е икономически трилър, отразяващ огромния риск както за правителствата, така и за гражданите. Това ли е цената, която трябва да платим за глобализирания капитализъм?

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 962 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (8)

 1. Прекрасен филм – благодаря

  Писал съм за тези неща и с този филм се затвърждават фактите

  32трлн.се въртят в ощфорки плюс
  67трлн. сиво банкиране и
  над 670 трлн. деривати и т.н. днес се ядосах и написах почти всичко тук – http://darikfinance.bg/novini/100459#comments

 2. Чудесен филм!!! Пожелавам ви Успех в това благородно дело, макар и словосъчетанието да е клише. Това действително е за благото на тези извън този „рай“. Натрупването на информация в един момент ще се превърне и в знание, надявам се, “какво да се прави“. Между другото има още един интересен филм Dirty Wars , може и вече да ви е известен, без превод все още.
  🙂

   1. Поздравления за идеята за сайта..супер е и вие сте едни истински съвременни будители.Учудих се че го няма филм Miss representation…Мисля че той е от съществена важност за случващото се в момента:)

 3. Срещата на G-20 пое ангажименти за ошфорките и сивото банкиране и т.н. – http://infobalkani.wordpress.com/2013/09/08/%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B0%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B320/

  Според мен ”те” го правят за да имат пари държавите/бюджета/ да плащат лихви по ДЦК защото данъкоплатците вече не издържат ,и ЕЦБ до кога ще държи лихвата около нулата.

  1 трлн.евро са загубите годишно на 27-те от ЕС заради ошфорките и те искат тези пари да отиват за плащане на лихви по ДЦК.

  Държ.дълг на еврозоната възлиза на 8.875 трлн. евро.
  Облигациите формират общо 79.2% от дълга на еврозоната.

  По същество – моята идея е парите от забрана на ощфорките да отиват за трансформация на транспорта и енергетиката защото свършва петрола и защото има 15-20год. технологично време за извършване на трансформацията.

  В първият коментар съм дал адрес на дарик-финанси където сън дал нет-адреси за всичко.

  Ако не се вземат мерки ще има милиарди жертви следствие граждански размирици и войни – всеки може да си направи сметка какво ще стане ако петрола скочи с 200 до 500% – има търсене но няма предлагане което означава 500% скок или военно положение и т.н.

  Според данните с които разполагам има за 15год. евтин/леснодостъпен петрол и потреблението постоянно расте което означава ,че веднага трябва да се почне трансформацията.

  За финансите е лесно – ФЕД ,ЕЦБ и т.н. центр.банки държат лихвите до нулата докато свърши трансформацията.

  Парите и технологиите за трансформацията ги има но времето е ограничено.

  Няма време петиция – 1 000 000 подписа на граждани от ЕС от 6 държави за да се забранят ошфорките и т.н.

  Казано иначе политиците и т.н. високопоставени държ.служители в света със сегашните си действия или бездействия вкарват света в катастрофа и може да умрат милиарди тоест стават косвени убийци поради некомпитентност ,корупция и т.н. груби грешки.

  Грубата грешка са официалните данни на ООН ,че има петрол за още 50год. без да се замислят дали данните са верни.

  Пак според ООН при сегашното потребление на газ има за 60 год. ,и за шистовият не споменавам защото е престъпление срещу човечеството.

  Споменавам за газта защото трябва да се уточни ,че при свършването на петрола потреблението на газ ще скочи в пъти тоест веднага запасите на газ падат в пъти и т.н. Положението е страшно но има решение – ел.транспорт предимно влакове и топла вода от слънцето ,и енергийна ефективност.

  Може да се избегнат катастрофите но за това се иска координирани действия на световно ниво и да се почне веднага трансформацията.

  1. Руснаците вързаха цената на природната газ към цената на петрола и т.н. всички се правят на хитри ?!

   Написал съм всичко като отворено писмо – http://atanasio.blog.bg/drugi/2013/09/16/otvoreno-pismo.1148972

   ,и го изпращам до всички институции.

   Правя каквото мога според силите си и естествено основната ”причина” за всичко е филма ”Грубо събуждане” който гледах преди години на този сайт.

   Аз не откривам топлата вода – просто събирам пъзела образно казано и бия камбаната.

  2. Успокой се бе, човек! Стресът разболява (подобно на тютюнопушенето, трябва да го забранят и него)…
   Само до преди 2-3 века човечеството е просъществувало хилядолетия наред и без петрол, и без МПС, и без отровен въздух, и без Световни войни, и без други уроди от рода на Глобализъм и свързани с него понятия като НСР и т.н, и т.н….. 🙂

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...