Украйна – маските на революцията / Ukraine – les masques de la révolution (2016)

На 1 февруари 2016 г. френският тв Canal+ излъчи филма на известния разследващ журналист Пол Морейра „Украйна – маските на революцията“, който е неговото специално разследване на събитията в Украйна през 2014 г.

Дни преди лентата да бъде показана, украинското посолство в Париж е предложило на Canal+ „да преосмисли“ решението си за излъчването му, тъй като според дипломатите документалният филм бил лъжлив памфлет за случилото се в Украйна, а и не притежавал някакви особени качества. Това обаче беше опровергано от факта, че в края на януари на провелия се във Франция Международен фестивал на аудиовизуалните програми „Маските на революцията“ на Пол Морейра беше номиниран в извън конкурсната програма в категорията „Голям репортаж и разследване“.

В „Маските на революцията“ авторът разказва за различни събития, случили се в Украйна преди две години, като сред тях са протестните акции на киевския Майдан и трагедията в Дома на профсъюзите в Одеса. Авторът е разговарял с представители на различни партии и показва свидетелства на очевидци от случилите се тогава събития. Журналистът акцентира и върху влиянието на някои световни сили върху случващото се в Украйна, като не пропуска да разкаже за визитите на бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреус, сенаторът Джон Маккейн и Виктория Нюланд. Събитията от 2014 г. Пол Морейра показва не едностранчиво, а ги разследва и анализира от всички страни, като използва много факти и свидетелства на участниците в тях. По време на снимките френският журналист се е срещнал и разговарял с представители на националистическата партия „Свобода“, батальона „Азов“ и радикалната групировка „Десен сектор“.

Автор: Розалина Евдокимова
http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=30215

Подобни филми

Коментари (10)

 1. лъжата започва от самото начало … когато говориш за Крим , нямаш право да започваш разказа от някакъв момент нататък – „Крим е населен от руснаци , които на Референдум поискаха откъсване от Украйна и присъединяваме към Русия“ … ГНУСНА ЛЪЖА, което за мен показва само едно – това е един проруски пропаганден филм … Още повече , когато го гледам 5 г. по късно …Къде са Десен сектор , Къде е Азов, къде са така наречените фашисти … няма ги . Те са в главите на кремълското джудже и неговите следовници …
  А истината е една – ДЖУДЖЕТО открадна чужди територии, нанесе морални, физически и материални щети на независима Украйна … спрете ДЖУДЖЕТО

  1. Йосифе толкова си неграмотен и невеж, че си жалък….това обаче показва как американската пропаганда проми мозъците най-вече на глупави и прости хора, ей шморц украински, имам роднини които живеят в Крим и наистина над 80% са искали присъединяване към Русия, това са факти потвърдени ота много източници, с изключение на платените западни медии. но големия разбирач йосиф ганев го определя като гнусна лъжа, такаааа.. когато йосив ганев говори и боговете мълчат…..та незнам дали трябва да спираме джиджето но такива като теб определено трябва да се спрат.

 2. А ние сме гои, роби, животни за тях. А сега Украйна се води от хазари. Дори на герба им се вижда. Какви са хазарите. Ами приели юдаизма,те са сега масово наричащите се евреи. Наш стар враг. Айде стига ви толкова, че не знам дали има смисъл.

 3. Ами като пишете СССР, болшевики и престъпленията им, е крайно време да разберете кои са те, кой стои зад тях. И зад немските нацита. И зад ФАЩ. Това са ционистите чифути, евреи за по-простите/невежи хора да кажа. Проверете религията им, талмуд и йехова са ключовите неща, на които се кланят.

 4. Тва документален филм за Правий Сектор ли е или има претенции за национален обхват. Прилича на филм за Волен Сидеров и неговите шпицкоманди. Защо не казаха поне че Путин спонсорира всички крайно десни в ЕУ за да може да сочи после с пръст колко е наци Европа. Несериозна смехория е филма,за 2 копейки

 5. филмът не е нищо особено. нищо ново не беше показано. но нали е на западна медия…

 6. А какво стана с европейското бъдеще на Украйна? Нали уж хората от майдана си го избраха? Какво получиха? Освен мизерия и война, друго не виждам. Смениха единия диктатор с друг. Какво направи ЕС за тяхното евроинтегриране? Превърнаха Украйна в американски пит бул, насъскан срещу братския си народ!

  1. Тва е филм за група хора които бяха безсрамно разформировани. Блокадата на границата е инициирана от Кремълските Татари , а не от Прав сектор, много зле.. мъка .. мъка .. и винаги зор в руската пропаганда, не се ли научиха толкова години ?

 7. „Бедни са глупавите“ – фраза изричана и от Иван Костов, и която е главната философия на дясното. Ето защо наричат нацизмът и фашизмът, крайно дясно. Преди дни, институтът за пазарна икономика – ИПИ, доказваше това, като заявиха – че само 2% от висшистите са бедни.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×