Лява партия ли е ГЕРБ? Блогът на Мавракис 29.03.17

С участието на

Изборите минаха. Българският парламент пак се напълни с партии, които избират „правилния“, неолиберален курс, който обаче според не малко хора, не е десен, а… ляв!
Каква е истината? Този път в предаването ще гостуват, в студиото или виртуално по скайп, застъпници и на двете противоположни тези.

Подобни филми

Коментари (14)

  1. Младите хора няма5т никаква представа от политическа икономия и от това, как богатеят народите.
    С такива лумпенизирани млади хора („андрешковци“) България е загинала.
    Госпожата се дължи по-нормално

  2. Много ми е кеф как разни „десни“ казват прочетете нещо си, когато те самите не са го чели.

  3. Клинтън взима властта от Буш старши, при 17% от БВП, държавна издръжка, и оставя на Буш младши 14% от БВП, държавна издръжка, като намаля двойно дългът направен от Рейгън и Буш старши. Буш младши оставя 17% от БВП, държавна издръжка, и огромен дълг.

  4. в преходния период между събарянето на капитализма и окончателното въвеждане на комунистическото общество именно комунистическата партия и нейните кадри, функционери започват да играят ролята на буржоазия, която има интерес от възстановяване на капиталистическото общество.

  5. Маркс, определя лявото като научната истина. Материализмът на Маркс, е обратното на релативизмът и идеализмът. Маркс казва, че материалното битие определя светът на идеите, а идеализмът казва че идеята създава материята и битието. Христос казва, че първо нещата стават на земята, а после в другият…

    1. Математиката и физиката са материализъм, тоест доказват се с материални доказателства.

  6. Първите застанали в ляво, са защитавали демокрацията и са били против привилегированите класи. А първите в дясно, са били против демокрацията, и са защитавали превилиегированите класи. Едните смятат, че е справедливо, да има равенство, другите смятат, че е справедливо да има богоизбрани.

  7. Десните смятат, че Бог е пожелал да има бедни и богати, или, че бедните са глупави. Левите мислят, че всичко е поправимо, и е въпрос на практика и познание. Християните вярват в практиката на доброто битие, че води до добродетели. Вярват, и, че проститутката може да се промени. За Бог, всички са…

  8. Лявата партия защитава труда във всичките му форми. Целта й е да създаде и поддържа такава икономика, в която и най-нискоквалифицираният труд, е при добри условия на работа, да носи достен за нормално човешко съществуване доход.

  9. Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество“ http://www.dokumentalni.com/?p=3139

  10. Какво ляво има в крайнодясното? То, фашизмът, е създаден, за да унищожи лявото в годините на капиталистичска криза, и да подкрепи едрите капиталисти, върхушката. Хитлер: „Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното

  11. Всички медии, и експерти, плачат за разединеното дясно, и горкото дясно. Но никоя медия и анализатор, не се интересува, и не тъжи, че няма лява партия, или истинско лявото. И интелигенцията, не се различава, в това.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×