Несъществуващият бог / The God Who Wasn’t There (2005)

В „Несъществуващият бог“ документалният режисьор Брайън Флеминг изследва Библията и обсъжда историята на ранното християнство, пораждаща съмнения относно съществуването на Исус като личност. Флеминг разглежда приликата между историята на Исус и историите на други митични спасители в миналото и изтъква необясними пропуски в началото на християнството, които хвърлят съмнения върху библейската история на Исус.

Харесахте ли публикацията?
Подкрепете ни, за да продължим да превеждаме документални филми по важни социални тематики!

Подкрепа за dokumentalni.com

215€ of 5.000€ raised
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.
Terms

Donation Total: 10,00€ Monthly


Подобни филми

Comment (13)

 1. Изумен съм как може да се създават такива филми.Създателят на филма явно не е запознат с християнството и сигурно дори не е чел библията,и иска да хвърли своя атеизъм и на останалите хора.Но само едно ще кажа изгубена душа е и Господ вижда всичко.Ако отрича религията значи отрича и душата на човек и прераждането за което има факти че съществуват,а във връзка с това че има и други митични спасители ще кажа само едно Исус казва там където има 2 бога там съм и аз,който има уши нека слуша.

  1. Бог не съществува. Ние сме свободни да правим каквото си искаме. И да си носим отговорността сами.

   1. Абе то и ти не съществуваш jj. Това е една илюзия в компютъра ми! Хората са безподобни идиоти! (headbang)

  2. Да не си религиозен не е задължително да си атеист. Може да си агностик, да вярваш само ако видиш чудо, а може да си деист. Най-интелигентните хора са деисти. Вярващи, но без религия

 2. Заради този „филм“ заплюх абсолютно всичко казано от Цайтгайст.
  Най-фрапанттно е, че във филма се съдържа и опровержението на цялата му теза .
  Да на Запад има стотици „християнски“ църкви повечето от които са създадени с цел да се печелят пари, но това съвсем не означава, че Хритос е измислица.
  Той е с верните през всички дни чак до свършека на света.
  п.п. Да си православен християнин е много по-ефтино отколкото да си безбожник подвластен на всяка реклама и медийна манипулация.

  1. Валентине пишете коментари без да знаете как стоят нещата а те са, че да този Христос от библията е Измислица, просто се запознай с това кой е имал ръка над каноните и ще разбереш защо, Истинския Христос съществува, но той е бил в по-ранна епоха!! А що се отнася до парите те са второстепенни, главната цел на Църквата е не пари а Контрол, както не само на нея а на Религията като цяло!!

 3. Религията е за манипулация на масите. Има нещо по-висше от хората на Планетата, но то не е описано в разни религиозни книги от хора. Никой не знае какво е, но през вековете много народи се опитват да си го обяснят. И творят свети писания… тия евреи значи, какво ли не измислят. Юдаизма е първата авраамическа (с един Бог) религия, взаимствал неща от египетската и гръцката митологии. Християнството се появява като секта от юдаизма, а после идва и исляма. Сами си пишат, че са избраните 🙂

 4. Двама, които говорят против Християнството, единия се казва Захари, а другия Михаил – каква ирония.

 5. 25 години Исусчо от Библията ми доказа, че не съществува. След това човешката история ми доказа, че никога не е съществувал. Търсих го, но самият той ми каза: аз не съществувам. 28 г. от както сектата на адвентистите ме излъга за него. Е, глупостта ми беше голяма. Откакто изхвърлих Исусчо от мозъка си, аз възкръснах, а той умря завинаги за ума ми. Но успяха да ми измъкнат над 100 хиляди лева през годините от семейния ми бюджет, взеха ми имота и им бях робиня 20 години да им работя за сектата им да им намирам жертви да ги ограбват за пари и имоти. Така, че Исусчо никога не е съществувал и измислените богове в човешката история са дело на мошеници психопати.

LEAVE YOUR COMMENT

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *