ИЗБЕРЕТЕ ЕПИЗОД:

Краят на собствеността / The End of Ownership (2015)

Днешната икономическа система се основава на планираното остаряване на продуктите. Целта е те да се развалят бързо, за да купуваме непрекъснато нови и нови. Това води до ненужно разхищение на ресурси и създаване на огромно количество отпадъци. Как би могла да изглежда една алтернативна система и какво може да накара производителите отново да произвеждат качествени продукти?

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (5)

  1. Ако приемем, (1) че капиталистът НИКОГА няма да използва предимството, че държи собствеността върху благата за контрол върху групи хора или цели общества и (2) ВИНАГИ ще предоставя тези блага на хората, то остава да се опитаме да си представим (3) на какви цени тоталният монополист ще има интерес да предлага тези блага на хората и (4) какво става, когато човек не може да си плати благото.

    Много трябва да внимаваме с тая и други прекрасни идеи, които ни прокарват.

  2. В тази идея голям пропуск. После производителя ще ни изнудва. С по-малко крушки, но ако всички плащаме услугата да светят, не означава, че цената ще е по-ниска. Тази идея е пълен абсурд. Производителя трябва да бъде ограничаван, защото с монопола си съсипва всяка добра идея.

  3. Силно препоръчвам филма „Купи, хвърли, купи“, който е качен в този сайт.

  4. Основен закон в робовладелския стой “ Робът няма право на собственост“ Дааа, добре дошли в поредният етап на демократичното робовладелство….

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *