Краят на собствеността / The End of Ownership (2015)

Днешната икономическа система се основава на планираното остаряване на продуктите. Целта е те да се развалят бързо, за да купуваме непрекъснато нови и нови. Това води до ненужно разхищение на ресурси и създаване на огромно количество отпадъци. Как би могла да изглежда една алтернативна система и какво може да накара производителите отново да произвеждат качествени продукти?

Подобни филми

Comment (4)

  1. Ако приемем, (1) че капиталистът НИКОГА няма да използва предимството, че държи собствеността върху благата за контрол върху групи хора или цели общества и (2) ВИНАГИ ще предоставя тези блага на хората, то остава да се опитаме да си представим (3) на какви цени тоталният монополист ще има интерес да предлага тези блага на хората и (4) какво става, когато човек не може да си плати благото.

    Много трябва да внимаваме с тая и други прекрасни идеи, които ни прокарват.

  2. В тази идея голям пропуск. После производителя ще ни изнудва. С по-малко крушки, но ако всички плащаме услугата да светят, не означава, че цената ще е по-ниска. Тази идея е пълен абсурд. Производителя трябва да бъде ограничаван, защото с монопола си съсипва всяка добра идея.

  3. Силно препоръчвам филма „Купи, хвърли, купи“, който е качен в този сайт.

  4. Основен закон в робовладелския стой “ Робът няма право на собственост“ Дааа, добре дошли в поредният етап на демократичното робовладелство….

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *