Япония зад маската / Japan Behind the Mask (1987)

С участието на

Две десетилетия след като пише в „Дейли мирър“ за възхода на Япония като икономическа сила, Джон Пилджър се връща в страната, за да направи документалния си филм „Япония зад маската“, който показва, че „японското чудо“ се дължи до голяма степен на труда и страданията на мнозинството.
Той описва сериозния натиск върху децата да се справят добре в училище, ниското заплащане на труда, смазването на синдикатите и 1,6-те милиона официално безработни – в рязък контраст с послушната работна сила, представяна пред външния свят. Лъскавите реклами на японски стоки са показани наред с кадри на фабриките-потилници и жертвите на индустриалното замърсяване.
Обратно на битуващото у нас убеждение през 80-те години за проспериращото японско общество, филмът на Джон Пилджър разкрива пред нас тъжната картина на хора, лишени от всякаква свобода и социални придобивки, на каквито в същия период се радва населението в България.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Още повече, че онлайн конверторите от известно време не приемат клипове за конвертиране от Youtube.

    Към лисицата имам програма за конвертиране, но тя е бавна и мудна, за да си прехвърля на флашка филма и да го гледам човешки на ТВ-то, трябва да се мъча, да чакам, да търся?

    Затова Ваше колеги, не само конвертират в по-достъпен формат преди да публикуват филма, но и слагат директен линк за сваляне, неколкократно се отказах да гледам конткретно този канал, поради ADP.

  2. Моля Ви търся в мp4 в тубата го има ADP – както и тук, което означава, че или трябва над 60 минути да седя на компа, или да тегля програми за конверт – имам слаба памет на компа, да чакам един час желания формат.

    Сега си гледам филма на английски, без бг субтитри, защо, защото е adp.

    Благодаря за причиненото ми неудобство, нали целта на сайта е да е лесно и достъпно?

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×