Капитализъм: Любовна история / Capitalism: A Love Story (2009)

С участието на

„Капитализъм: Любовна история“ е филм на Майкъл Мур. Филм за света, в който живеем, погледнат откъм американското ежедневие, доминирано от корпоративните интереси. И понеже тези интереси не са ограничени само до Съединените щати, моделът добре се повтаря навсякъде по света.
М. Мур търси отговора на въпроса „Каква е цената на любовта към капитализма?“. Търси не само във Флинт, родния си град, но и в Ню Йорк, световния център на капитала. Мур посещава домовете на хора, чийто живот е преобърнат в условията на последната криза. Посещава или по-скоро опитва да посети централата на Дженерал мотърс. Опитва да зададе въпроси на юпитата на Уолстрийт.
Това е филм, след който продължават въпросите, но отговор НЯМА. Няма отговор и обяснение, защо и ние толкова лесно се предадохме на чуждите модели, чужди представи, чужди взаимоотношения. Всички те са създадени да служат само на корпоративните субекти, по-общо КОРПОРАТОКРАЦИЯТА, но не и на ЧОВЕЧНОСТТА.

Подобни филми

Коментари (2)

  1. Цитат: „Няма отговор и обяснение, защо и ние толкова лесно се предадохме на чуждите модели, чужди представи, чужди взаимоотношения.“
    Отговор: Защото умело сме заблудени, така че повечето хора да не виждат цялостната картинка, а само част от нея. Отличен пример за това беше финансовата формула за дериватите. И примерите са безброй. Истината е, че тази система ще продължи да съществува, докато достатъчно хора не само осъзнаят прости истини, но и се организират, така че да спрат да наливат пари и усилия (истинската стойност) в системата.

  2. Зад тези от „Уолстрийт“ стои Мамона или Дявола.
    Той е княза на този свят, но Бог ще го убие като се върне в славата Си. Чак тогава капитализма ще изсъхне от корен и ще бъде премахнато това зло м/у хората. Хората могат да протестират, но не могат да победят злото. То е свръхестествено и се корени в личността на Сатана и неговите демони. Затова правилния Път е този на вярата в Исус Христос, Който ще смачка Сатана под нозете Си. Слава да Му бъде на Господ Исус Христос! Той ще ни отърве от новото Египетско робство – капитализма и греха!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×