Шеврон в Еквадор – клип

Щетите, нанесени от Шеврон в Еквадор при добива на нефт с конвенционални технологии. Какви ли щети ще нанесат в България с НЕконвенционалните технологии?

Подобни филми

Коментари (6)

  1. Нещо не е много чиста работата-много зеленина окло това замръсяване а и не видях от клипа да е толкова голямо. В която и локва -даже по улиците на града да бръкнеш с бяла рикавица ефекта ще е същия.Не са убедителни тия двамата.Иначе и аз съм против шистовия газ

  2. „Ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.“, се казваше някъде. „Аргументите“ на Шеврон (и другите такива компании) са зелени на цвят. Могат да те купят и продадат 100 пъти. Друг е въпроса дали искаш да бъдеш купен, но в бедна България има много „мъртви души“ за купуване. Все си мисля, че свобода означава да имаш избор. В случая нямаме избор (но само защото така сме решили), защото сме оставили правителството да решава вместо нас. Следователно сами сме си отнели свободата и само ние можем да си я върнем. Хубаво е да има инвестиции, но от тези чуждестранни експанзии не печелим нищо. Капиталите изтичат обратно в САЩ или от където са дошли. Такива като Шеврон идват, грабят и си заминават. Не ги интересува, че след себе си оставят катастрофални последствия.

  3. Шеврон казват, че това го е направила Тексако, която е закупена от тях. За мен са едни и същи де. Но е добре да знаем предварително техните „аргументи“(понякога смешни), за да имаме контра такива.

  4. Благодаря Ви за споделеното видео.
    На кого от правителството или медиите трябва да го изпратим?
    Аз не съм достатъчно квалифицирана за да помогна повече,но имам семейство в съседен регион и не съм съгласна на тези проучвания!!!
    Успях да гледам и Гасленд. Благодаря ви и за него!

  5. Какво ще стане? Ще превърнат плодородната добруджанска земя в пустиня. Не случайно такива компании се насочват към много бедни райони. Предлагат на собствениците на земята феноменални цени, за да я купят, а нали знаете, че казват: „Гладна кокошка просо сънува“. За тези бедни хора е добре дошло. Но никой не се замисля за последствията. Навсякъде по света където се добива шистов газ има ежедневни протести, но медиите в България освен с „циркове“ с друго не се занимават. Та след 10-тина години можем евентуално да очакваме някакво отразяване на проблемите от медиите. Но ще бъде прекалено късно.

    1. Радвам се че в България все още има будни хора. Макар, че те не могат да направят почти нищо по въпроса . . .

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×