Воинът боклукчия / Garbage Warrior (2007)

Какво е общото между бирените кутийки, автомобилните гуми и бутилките от вода? Не много, освен ако не сте архитектът ренегат Майкъл Рейнолдс, като в този случай те са отбрани инструменти за производство на термична маса и енергийно независимо жилище.
В продължение на 30 години живеещият в Ню Мексико Рейнолдс и неговите зелени апостоли са посветили времето си в развиване на изкуството „Биотектура на кораба Земя“, изграждайки независими самозадоволяващи се комуни, където дизайнът и функционалността се сливат в еко хармония. Но тези експериментални структури, отхвърлящи държавните стандарти, създават конфликт между Рейнолдс и властите, подкрепени от едрия бизнес. Разочарован от отживялото законодателство, Рейнолдс лобира за правото да създаде изпитателна площадка за постоянно живеене. Докато политиците се чудят и маят, майката Природа нанася удари, оставяйки цели общности, съсипани от цунамита и урагани. Рейнолдс и неговият екипаж не пропускат възможността да предоставят оригиналните си умения на най-нуждаещите се от тях.
Сниман в продължение на повече от три години в четири страни, филмът е реалистичен портрет на един целеустремен мечтател, герой на 21-ви век.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.482€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (4)

  1. Невероятен лудак, обичащ и пазещ майката Земя! И разбира се… системата, която иска да задуши всичко, което не се вписва в нея, което не е унифицирано от нея! Пфу!!!
    Благодаря на прекрасния екип, на сайта dokumentalni. com! Продължавайте все така! Вие сте нашите пътеводители!

  2. Браво на Човека!!!И много зле за американската „свобода“-чакаха толкова време за одобрение на нещо,което,то се видя, не носи многото пари.Суперско и хипарско и …благодаря за филма 🙂

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *