Законът „Магнитски“ зад кулисите / The Magnitsky Act. Behind the Scenes (2016)

Режисьорът Андрей Некрасов е руски опозиционер, снимал редица филми с различни обвинения към властта на руския президент Путин. Като естествено продължение на дейността си той решава да заснеме филм за Сергей Магнитски – руския адвокат, на чието име е кръстен американски закон, който умира в руски затвор заради предполагаемо разкриване на корупция. В процеса на заснемане на филма и запознаване с фактите около случая, авторът започва да сглобява една много интересна и притеснителна картина.

Подобни филми

Коментари (4)

  1. Може и на „Ти“. Приемам забележката от Спенки и се извинявам за допусната грешка от моя страна. Подведе ме самият документ, защото написаното е на английски и понеже самият филм е на английски, подсъзнателно съм приел документа за автентичен, въпреки че Некрасов ясно казва точно обратното и преводът е точен, но така става като се гледа набързо. В последствие вече обърнах внимание, че това е документ предоставен от Брауди, така че не, не повтарям никаква теза, а просто сгреших. Макар да има ред в руския документ, на който пише „потвърден доход“ 16000, но не съм специалист и не знам какво точно би трябвало да означава. Тоест Некрасов посочва неточността явно с цел да се покаже, че Карпов не е бил беден и е разполагал с достатъчно средства, а те не са дошли от „друг“ източник.

  2. Забравих да благодаря на Документални за страхотния филм, за превода, за работата по споделянето му и за неуморното търсене и показване на истината. Благодаря!

  3. 52 мин има грешка в субтитрите. Заплатата на Карпов е 560 на месец и 6000 на година е вярното. В субтитрите е написано на обратно и излиза, че печели по 6000 на месец

    1. Точно там всъщност се оборва твърдението на Браудър, че печели по 16.000 рубли на месец (560 долара) и се показва документ, че печели по 146.000 рубли на месец (над 5600 долара, курсът тогава е 26 рубли за долар). Вие повтаряте тезата на Браудър, въпреки че документът е пред Вас и именно той се показва.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×