Дневникът на плячкосването / Memoria del Saqueo (2004)

Един филм на Фернандо Е. Солана (Fernando E. Solanas)
След падането на военната диктатура през 1983 г. последвалите демократични правителства задействаха серия от реформи за превръщането на Аржентина в най-либералната и процъфтяваща икономика в света. По-малко от 20 години по-късно Аржентина е изгубила буквално всичко – големите национални компании са разпродадени много под стойността си на чуждестранни корпорации, процедурите за приватизация пълнят джобовете на корумпирани управници, ревизираните трудови закони са отнели всички права на работниците и служителите, в страна, която е традиционен износител на хранителни стоки, недохранването е взело огромни размери, безработните са милиони и все повече затъват в бедност, докато спестяванията им са изчезнали в един финален банков срив.
Филмът разглежда множество политически, финансови, социални и правни аспекти, маркиращи пътя на Аржентина към разрухата.

Харесахте ли публикацията? Можете да ни подкрепите тук:

Подкрепа за dokumentalni.com

1.194€ от 5.000€ годишно
Начин на плащане
Лична информация

Данни на картата
Това е сигурно SSL-криптирано плащане.
бюлетин
Terms

Общо дарение: 10,00€ на месец

Подобни филми

Comment (1)

  1. Това е стихийната – неорганизирана активност на пролетариата в действие! За жалост тя беше обуздана и подведена с формална смяна в управлението на Аржентина! И с това новото „демократично“ управление запя старата песен на нов глас! По капиталистически! Всичко това като резултат ще научи пролетариатът, че никаква промяна в рамките на капиталистическата държава няма да премахне кризата и резултатите от нея!

Comments are closed.