Тази земя е нашата земя / This land is our land (2010)

Тази земя е нашата земя – борбата за общи блага / This land is our land – The fight to reclaim the commons (2010)
Малцина знаят, че до 18-ти век не е съществувала частна собственост върху обработваемата земя, пасищата, горите, минералните богатства и др. Всички тези неща са били считани за обща собственост и, като такава, са били на разположение на всички.
През 18-ти век обаче в Англия се ражда “Движението за заграждане” и кралят, аристокрацията и дребното дворянство открадват земите от обществото. Чрез поставяне на огради, земята бива обявена за частна собственост с есклузивно право за ползване. Движението за заграждане продължава до средата на 19-ти век, когато не остава вече нищо за заграждане. Икономическият историк Карл Полани изследва този уникален исторически преход от общото към частното и го определя като “революция на богатите срещу бедните”.
Документалният филм “Тази земя е нашата земя” проследява развитието на “културата на заграждане” от появата й до наши дни. Чрез интересни примери виждаме промяната в ценностите и в начина на общуване с другите. Днес всички обществени взаимоотношения са подчинени на принципите на свободния пазар, при които всичко – от земята и здравето, до водата и културата – се свежда до опростена търговска стойност.
За радост, в света се заражда ново мощно движение – движение за възстановяване на общата собственост. Все повече хора споделят, вместо да търгуват, все повече хора подаряват и си сътрудничат, създавайки нов мироглед, нова надежда и нови стремежи. От споделянето на информация и култура, до постепенни промени в местните икономики, множество групи в цял свят се самоорганизират, за да се отскубнат от пазарния модел, обединени под общия надслов: “Да си върнем общото!”
С прекрасния си ритъм и топлото си послание, “Тази земя е нашата земя” ни поднася изключително интересни факти, които неминуемо заинтригуват и пленяват вниманието.

Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш филма
Натисни ТУК с десен бутон, за да свалиш субтитрите

(Видяно 852 пъти, 1 посещения днес)

Подобни филми

Видеото е включено в следния канал:

коментар (0)

 1. Добър филм и се сещам за концесията на мина-Челопеч т.е. залежи на цветни метали за 5 000 000 000млрд.$ дадени от Костов за 5 000 000млн.$ и още няколко мини плюс последните концесии за добив на газ в Черно море а за водите даже ми се плаче.
  Въпроса е ,че 99% от хората бяха заблудени с идеологии за свободен пазар и т.н.
  За ТЕЦ “Марица-изток – АЕS” – 670 MW; ТЕЦ “Марица-изток – ENEL” – 908 MW и задължението на данъкоплатците да изкупуват тока за 15год.(13 млрд.лв.) и ВЕИ далаверата за 6 000 000 000млрд. http://darikfinance.bg/novini/80521#comments ,и ЕРП-тата ми се плаче защото България е в 3-нац.катастрофа.
  Има още много дребни измами под 1 милиард включително като харчене на обществени средства т.е. парите на данъкоплатците за глупости и с 30-50% оскъпяване ,и колко още кражби незнам??? – и за 2008год. са платени акцизи върху 20 млрд. кутии цигари а 2011год. 11млрд. ?! – казано общо сивата икономика е 30-35%.

  Страшно е но в основата е НЕЗНАНИЕТО на хората и наивноста с активното участие на манипулационни медии и политици които се продадоха.
  НЕЗНАНИЕТО е голям проблем но основният проблем е другаде и накратко – липсата на морал в смисъл липсата на страх от Бога по-точно няма БОГ значи няма и 10 – Божии заповеди т.е. можем да крадем ,лъжем……..и сега това става с ”вратички” в законите.

  Трябва да се издаде книга за 23 год. преход с факти и документи.

  Истината е ,че това разграбване беше умишлено от капиталистическите държави с ”вашинктонският консенсус” по простата причина ,че капитализма се нуждае от минимум 3% ръст на БВП за което са нужни 2-планети като Земята и досега вървяха нещата защото се експлоатираха другите.

  За банковата мафия и създаването на пари от нищото чрез дългове и т.н. измами е дълга тема плюс манипулациите на LIBOR определящ лихвата на парична маса от 400трлн.$.

  Има и добри постижения като стандартите на МВф за счетоводни стандарти и прозрачност за БВП ,държ.дълг и бюджетният дефицит ,и т.н.

  Всичката измама идва от долара защото е световна валута и по-точно когато 1972год. махнаха златният стандарт т.е. фалираха и по късно беше премахнато умишлено от министъра на финансите на САЩ/Робърт Рубин/ закона за разделяне на банкирането по времето на Бил Клинтън – Рубин става директор в Citigroup и се възползва от печалбите вследствие на липсата на закона Глас-Стийгъл и всичко това нямаше да има значение ако долара не беше световна валута.

  Доминик Строс-Кан като шеф на МВФ имаше идея за Централна банка върху централните банки в света по подобие на Федералния резерв но веднага му спретнаха изнасилване ,и всички документи по въпроса изчезнаха от публичното пространство практически моментално защото Централна банка върху централните банки в света означава нова световна валута вместо долара.

  Това е по-важното накратко и има още много.

  За мен задължително трябва 100% соц.солидарност в здравеопазването а за пенсионната система е по-особенно.

  Според мен РБ-я хората незнаят какво е държава в смисъл нашето си е наше чуждото общо т.е. от държавата може да се краде за което след 1989год. става ”изтънчено” с ”вратички” и ошфорки включително и концесии в смисъл даване на подкупи.

  Робовладелството в 21 век е договори и концесии и може да се развалят защото има международни закони за монополите и т.н. подробности незнам защото не съм експерт по международно право но съм слушал академици и професори ,че може и как САЩ отеглиха подписа си т.е.граждани на САЩ не отговарят в Хага за престъпления срещу човечеството.

  До тук става въпрос за финансовата катастрофа но има още две – екологична и енергийна защото се знае колко са запасите на нефт,газ,въглища и уранова руда.
  Лошото е че трите планетарни катастрофи идват по едно и също време.

  1. Хубавото е ,че почнаха да си признават – http://darikfinance.bg/novini/90845#comments и трябва да върнат 94% данък на Рузвелт защото ”данък Бъфет” е недостатъчен.
   Истината е ,че откраднаха не само от бъдещето на САЩ.

   1. Трябва да сложа адреса за фитопланктона – http://www.ifrvarna.com/?p=1368 и скоро гледах снимки на НАСА от космоса за синьо-зеленият планктон как намалява.Фитопланктона изчезва от повишаващата се киселинност на океаните идваща от азотно-фосфорни съединения/изкуствените торове чрез реките/ и от затоплянето на водата в малка степен.
    Фитопланктона е основна храна в хранителната верига в океаните.

    Спомних си как преди 5-6год. синът ми каза в училище ,че кислорода идва от водораслите и му писаха двойка и после шестица защото ги накарах да звънят в София на професори и БАН.

    Тук на сайта има много добър филм ”Няма утре” който засяга енергийните и финансови проблеми но на първо място са екологичните.
    Спомням си за един филм /пак тук/ как един човек изкара проба от океана и каза ,че пластмасата е повече от фитопланктона – мисля ,че беше ”Пластмасова планета”

  2. Прощавайте но се сетих за измамата на ЕЦБ – http://darikfinance.bg/novini/85651#comments – ЕЦБ дава 1 трлн.евро с 1% лихва на частни банки които купуват държ.книжа с 4-5% лихва половината т.е. 500млрд. са за Италия и Испания.

   1. Ето един добър анализ на професора – http://www.webcafe.bg/id_261861932 за ЕЦБ и ще допълня ,че немските банки изгоряха във жилищният балон на САЩ.
    ”Питър Бофингер, икономически съветник към немското правителство, се изказва много ясно: “Тази помощ не е за страните в беда (като Испания), а за нашите банки, които притежават големи частни дългове в тези страни.” .” (Chattered Pratap, “Bailing out Germany: The Story Behind the European Financial Costs” [28/05/42]”

 2. Преди всичко искам да благодаря на хората които подържат този сайт защото част от информацията съм научил от тях и техният труд за подръжка и превод.

  Идват 3-планетарни катастрофи но мисля ,че заедно можем да се справим ако сме информирани за взимане на информирани решение защото неукоста е страшна при политиците като не изключвам психопатии доказани с ядрен резонанс към 5 до 7 минута – http://www.youtube.com/watch?v=TWrqR_-04Uw но при политици и банкери е опасно защото обричат милиони на смърт.

 3. Атанас, винаги, когато попадна на тях, ги чета с огромно удоволствие увлекателните коментари, които списваш из интернет-пространството.
  От тях си личи, че си човек, много чел и знаещ. В повечето случаи съм напълно солидарен с теб.

  Като господен последовател, подобно на Господ, обаче гледаш на нещата от твърде нависоко, виждайки всички глобални проблеми за разрешаване по целия ни свят. Това е добре. Но все пак повечето хора сме обитатели на земните “низини”. А това означава, че виждаме и чувстваме нещата, които се случват около нас, и съответно бихме могли да променяме само тях…

  При тази тема проблемите, които поставяш, може да бъдат решени наведнъж единствено, ако се намеси и божията помощ, изразяваща се в отклоняването от космическия й път на някоя комета или поне астероид, и насочването й право към Земята…

  А другият начин е да си представим съвкупностите от проблеми като един огромен слон, примерно, който трябва да бъде изяден. И как може да бъде изяден такъв слон? Ами елементарно е – хапка по хапка… Няма друг начин, при който да останем живи.

  Мисълта ми е, ако е възможно да ни представяш на вниманието глобалните проблеми за разрешаване като единични хапки, които може да бъдат изяждани успешно…, а не като цял слон, при вида на който всеки един човек ще се откаже да го яде…

  Иначе, по темата бих могъл да добавя, че специално българите сме облагодетелствани по отношение изнамирането на варианти да се справим с някои от несправедливостите, засегнати във филма…

  Предимството ни се състои в това, че съжителстваме с едни древни представители от Родината на Махатма Ганди. Просто трябва да скъсаме с негативната нагласа спрямо тях, и да се опитаме да видим положителното…

  Много е вероятно тогава да открием и така търсения от всички “ключ за бараката”…

  1. Просто искам да помогна и се моля на Господ да ми дава мъдрост ,и премъдрост ,и да помагам.
   Господ Исус Христос е казал ”искайте и ще ви се даде ,търсете и ще намерите ,хлопайте и ще ви се отвори ………..вашият Отец Небесен ще даде блага на ония които Му искат.”
   Под ”блага” се разбира знание ,мъдрост ,разум и всичко необходимо за да достигнем до познанието на истината и да се спасим ,и всичко е написано в Новия Завет.

   Свършва петрола и филма ”Грубо събуждане” е много добър с ”Няма утре” и най-малкото което можем е да икономисваме в смисъл там където може да се използват стъклени буркани ,бутилки а не пластмаса която е и вредна.
   Но най-важното е топлата вода от слънцето с над 80% КПД защото като се замислим е глупаво да загравяме водата за къпане и пране с ток,газ.

   Става въпрос за нова индустрия и в коментар №11 тук – http://darikfinance.bg/novini/89333#comments съм написал за стратегиите за България и за всички държави.

   За глобалното затопляне и водораслите ,и какво се прави в Дания като централно отопление с топла вода от слънцето и т.н.

   Информацията е много и в различни науки но пък пресята, научна ,качествена – просто който иска да чете и да се информира и бизнес може да си направи.

   1. Мисля и вярвам ,че ако хората знаят за катастрофите може да ги избегнем но не по начина който болни мозъци споменават – Хенри Кисинджър, една от най-висшите сили в т.нар. организация Bilderberg Group, която определя плановете за ”развитието” на световната политика за години напред:
    1) ”Депопулацията трябва да е първа грижа за външното министерство по отношение на Третия свят, защото американската икономика ще се нуждае от много и увеличаващи се количества от суровини, намиращи се в чужбина, особено от по-малко развитите страни.”
    2) ”Властта е най-върховният афродизиак”
    3) ”Старците са безполезни лапачи”
    4) ”Световната популация трябва да се намали с 50%”

    СТАРЦИТЕ СА БЕЗПОЛЕЗНИ ЛАПАЧИ ми прилича на ”във България има лош материал” – Буда експремиер

    Знам ,че някои изречения са извадени от контекста но факт.

    Тук – http://darikfinance.bg/novini/91241#comments който иска да чете и информира.
    Ако си подадем ръце и сложим проблемите на международната ”кръгла маса” може да се избегнат катастрофите но да ми се правят на ”умни” някой държави-политиците няма да стане.
    Другото много важно е хората да знаят за какво идва и всичко заедно да мислим и участваме в спасяването от 3-те катастрофи.

 4. Ще се опитам да го кажа така както Алберт Айнщайн е призовавал – ”говорете така,че и баба ми да ви разбере”.
  Петрола ,въглищата ,газта и урановата руда свършват но ако се използва слънцето по предназначение в смисъл фотоволтаиците имат до 15% КПД а нагряването на вода за къпане,пране и отопление става с над 80% КПД и 10% загуби по съхранение и пренос.
  Става въпрос за централно отопление и топла вода за битови нужди т.е. Топлофикация да загрява водата със слънце и в Дания се строи – http://www.stateofgreen.com/en/Solar-and-other-renewables
  Става и децентрализирано http://integral2005.com/ но централно е по-ефективно.

  1. Следват ветрогенераторите и речните и морски течения но този вид енергетика има особеност – ВЕИ може да се съчитае само с мощности които се пускат и спират бързо т.е. ВЕЦ и газови турбини и донякъде ТЕЦ на въглища.Незнам колко хора знаят ,че 90% от електричеството идва от парни турбини а парата се получава от ТЕЦ и АЕЦ а за газовите турбини за които пиша са на принципа на самолетните двигатели.
   Управлението на електричеството е много сложно нещо особенно когато има фотоволтаици и ветрогенератори ,и са повече в микса.
   Не на последно място е топлоизолацията която спестява около 35-40% енергия за отопление и охлаждане.

   Много хора лекомислено казват – ще измислят нещо като не са наясно с 1-2-3 закон на термодинамиката.
   Казано просто за производството на един слънчев панел/фотоволтаик/ са нужни 3-4 000кг. въглища като енергиен еквивалент но има и рециклиране за което също се иска енергия ,и си задаваме въпроса дали произведеният ток от фотоволтаик е равен на вложената енергия за производството му у рециклирането.

   Казано иначе докато има петрол,газ и т.н. изчерпаеми енергийни източници трябва да трансформираме енергетиката и икономиката защото след години просто няма да може.
   По-точно казано в някои неща няма как да се заменят изчерпаемите енергийни източници което означава ,че не може да се мине на 100% ВЕИ.

   Теоретично учените дават 99% http://www.greentech.bg/?p=35583 но забравят ,че за това трябва пари и с лихва от частни мафиотски банки няма да стане т.е. по-точно с лихва над 1% няма да стане като 1% са за разноските на банките а не печалба.

   Десет – двайсет страници ги събирам в едно изречение – държ.банка до 1% лихва за селското стопанство ,саниране и топла вода от слънцето и т.н. точно определени неща отварят постоянни работни места в РБ-я ,което е енергийна, и т.н. независимости.

   1. 99% от електричеството може да идва от ВЕИ при факта ,че петрола не свършва и няма ел.коли но когато свърши петрола бъдещето е на ел.транспорта което означава нужда от електричество в пъти и

    1. Без да искам натиснах ….. и трябва да довърша – и затова писах да не се продава БДЖ-товарни защото бъдещето е на ел.локомотивите за превоз на стоки и услуги и Китай го знаят защото искат да строят две успоредни линии Пекин-Берлин.
     Не съм специалист но ако това е вярно на 50% – http://www.inkomp-delta.com/page10.html фотоволтаиците и ел.колите стават “зелени“ – екологични.

 5. Пълни глупости. От хилядолетия земята в цивилизования свят не е обща. Само примитивните племена в Нова Гвинея, Африка и Амазония са на принципа на обща собственост и то дори при тях има някакво деление на родове.

 6. СРАМ И ПОЗОР ЗА НАС ПРЕД ТАКИВА БЪЛГАРСКИ ГЕНИИ, (ЛЕВСКИ, БОТЕВ и ВАПЦАРОВ ) КОИТО СИ ДАДОХА ЖИВОТА ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, ЗА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА, А НИЕ ПРЕВЪРНАХМЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, ЕДНА,
  ултра-дяснo центриска, просеща потдаяния от чужбина, евро-марионетка.
  Да, именно Евро-марионетка-Просяк, с вътре поляризирано и на култови-групи мажоритирано общество е Родината и на ЛЕВСКИ, БОТЕВ и ВАПЦАРОВ.
  / УЛТРА-ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКА, КУЛТ-Групирана БЪЛГАРИЯ /
  “Да повярваш на банкер, че ти отпуска заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта.”
  “СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ”
  От Никола М. Николов
  http://novred.narod.ru/bankrut.htm
  http://web.hit.bg/bgsviat/

  СРАМ И ПОЗОР ЧЕ СЕ ВЛАЧИМ КАТ ПАЧАВРА МАРИОНЕТНО СЛЕД КОРАН-ПИКЛЙОВЦИТЕ НАТОВЦИ!
  ТОЗ п€трол-г€ноциден Д€мeкoкрат-АГРЕСОР NATO, ОКУПИРАЛ ДЪРЖАВИ, като Афганистан, Ирак, ЧАГОС, Либия, Сирия, Египед, Сръбско-Косово, Грузия и къде ли не, КЪДЕТО ЦЯЛ СВЯТ МУ ГЛЕДА СИИРА, ЧЕ ДАЖЕ МАС-ООН/EТO- КОЕТО НАЙ МНОГО ТРЪБИ ЗА „мир” и „д€мокрация”, СЕДИ В СЯНКА БЕЗГЛАСНО ПРЕД РАЗПИЩОЛЕВИЛИТЕ СЕ ПЕТРОЛ-КРАДЛИВОЦИДНО ИЗ ЦЕЛИЯТ СВЯТ, NATO-КОВБОЙЧЕТА,!!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  “Стара Славянска поговорка”

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен “резултат” от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводa че, щом една “работа” не е свършена както се полага, то и “резултата” от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Какво е да си Българин?
  Това значи да си разбрал че,
  “Истината за проблемите не престава да съществува,
  само защото сме я игнорирали.”
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

 7. Трезвият БЪЛГАРСКИ разум на потомците на Дякона ПОДСКАЗВА ЧЕ, ЗА ДА НЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ГОРБАЧЁВ-ПЕРЕСТРОИЧНО НА ЕДНО КРИЗИС-МЕСТО КАКТО СМЕ СЕГА, ЕВРО-МАРИОНЕТНО, И НАТО-ПЕТРОЛ-ГЕНОЦИДНО ЗАХВЪРЛЕНИ;
  БЪЛГАРИТЕ РЕШИХМЕ ОТ НАЧАЛОТО НА 2013г.;
  “КОНСТИТУЦИОННО, ВСИЧКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ВОГЛАВЕ С ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ДЕПУТАТ-ДНЕВНИ РАЗХОДИ И ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПРЕМИНАТ НА РАБОТНO-ОТЧЕТЕН ХОНОРАР-ЗАПЛАЩАНЕ!!”

  Т.е., ВСЕКИ ЕДИН, НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСТА НАЗНАЧЕН НА ДЪРЖАВНА РАБОТА И ДЛЪЖНОСТ, ДА ПОЛУЧАВА НЕ КОНСТАНТНО БЮДЖЕТ-ХРАНТУТСКA МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА, А ХОНОРАР-ЗАПЛАТА, НO САМО СЛЕД ОТЧИТАНЕ НА РЕЗУЛТАТ ОТ ОБЕЩАНИЕ ИЛИ ИЗВЪРШЕНА РАБОТА НА ПОСТА!
  И ТO, РЕЗУЛТАТ ОТ РАБОТА, ПРИЕТ ОТ ;
  “КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТ НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ”.

  ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ТАКАВА ВИСОКО ОТГОВОРНO-ОТЧЕТНА “КОМИСИЯ ПО ОТЧЕТ ЗА ДЕЙНОСТTA НА ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ”, ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ИЗ ОСНОВИ ЦЯЛАТА НИ СЪДЕБНА, БАДЖАНАК-НАСЛЕДНИЧЕСКА ПРОКУРОР-СБИРЩИНА И СЕ НАЗНАЧИ НОВ ПРОГРЕСИВНО-МИСЛЕЩ ПРОКУРОРСКИ СЪСТАВ, след обаче издържан ДЪРЖАВЕН ИЗПИТ ЗА ЛОЯЛНОСТ И СВЕЩЕННА КЛЕТВА ЗА ЧЕСТНОСТ ПРЕД НАРОД И ДЪРЖАВА, ОТГОВОРЕН И ТОЙ ПРЕД НОВАТА НИ СТРОГО-ПРИЕМСТВЕНА РАЗЛИКИТЕ НИ, КОНСТИТУЦИЯ!

  Най много до 3 месеца, ако не сеотчете резултат на работа, Държавния виновник да бъде морално СЪДЕН БЕЗ СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ и ОТКУП ЗА БЯГСТВО от съдa-ВЪЗМЕЗДИЕ за НАРУШЕНИЕТО.
  Държавния виновник да бъде материално, СЪДЕБЕНO отговорен и отстранен от пост и длъжност, без право на връщане, И ПРАКТИКА В ДЪРЖАВНАТА СФЕРА!

  ДО КОГА ЩЕ СЕ САМОЗАЛЪГВАМЕ С ПРЕДИЗБОРНИ, НИКОГА НЕИЗПЪЛННИМИ ОБЕЩАНИЯ?

  БЪЛГАРИЯ E, УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТКA, €ВРО-МАСОН-ЛАКЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНА, НАТО-ПЕТРОЛ-крадяща МАРИОНЕТКА, С НАЙ-ЛОБИСТСКОТО ОТ ВСИЧКИ ДО С€ГА ПРАВИТЕЛСТВА, РАЗПРОДАЛИ ВСИЧКО ЩО МОЖЕ.
  C ПРАВИТЕЛСТВO-ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ, ИМУНИТЕТНО БЮДЖЕТ-ГРАБЕЩИ КАРИЕРИСТИ, €ВРО-ЛОБИСТИ, БРЪЩОЛЕВЕЩИ ДУМАТА “демокрация”, Б€З САМИ ДА СА РАЗБРАЛИ КАКВО ЗНАЧИ!
  ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИТ€ЛСТВЕНИТЕ БЮДЖЕТ-ХРАНТУТКИ ЗОВЯТ НАРОДА СИ С ПРОЗВИЩЕТО “€ЛЕКТОРАТ-ДАНЪКОПЛАТЦИ”.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМА Б€ЗРАБОТИЦА В €ВРОПА.
  ДЪРЖАВА С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ БЯГАЩИ ОТ РОДИНАТА СИ, ВИСОКО- КВАЛИФИЦИРАНИ СПЕЦИАЛИСТИ.
  ДЪРЖАВА РАЗПРОДАВАЩА КЛЮЧОВИТЕ СИ ПРОМИШЛЕНИ, СЕЛСКО-СТОПАНСКИ И ТЕРИТОРИАЛНИ ИМУЩЕСТВА НА ЧУЖДЕНЦИ, A ПРОСЕЩА СЛЕД ТОВА ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ДЪРЖАВА С “ДВОИНО-ТРОЙНА” СЧ€ТОВОДНА СИСТЕМА.

  ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ-ПОТОМЦИ НА ДЯКОНА БОТЕВА И ВАПЦАРОВА, ПРИЗОВАВАМЕ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ДА СЕ НАДИГНЕ, И КОНСТИТУЦИОННО ДА ПРИЕМЕ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕННОСТА!
  ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ТАКЪВ ЗАКОН В ЧОВЕШКИТЕ КОНСТИТУЦИИ, СМЕ ПОПАДНАЛИ В ТРОИЧНАТА НИЩЕТА НА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТТА.
  1. БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ ГРУП-ПОЛИТ-КУЛТОВИТЕ СБИРЩИНИ,
  2. БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ ГРУП-МУЛТИ-РЕЛИГИОЗНИTE РАДИКАЛ БОГО-АЛЛАХСКИ ПОДСТРЕКАТЕЛСТВА,
  3. БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ МЕЖДУ ГРУП-МУЛТИ-ЕТНИЧЕСКИЯ НИ ПРОИЗХОД.

  ТЕЗИ ТРИ КУЛТОВО НЕПРИЕМАЩИ СЕ ЕДИН ДРУГ ЧАСТНО-ГРУПИРАНИ ФАКТОРА, СА НИ ПОСТАВИЛИ В БЕДСТВЕНОТО И БЕЗ БЪДЕЩЕ ПОЛОЖЕНИЕ НА РЕЛИГИОЗНИТЕ ВОЙНИ, НА ПОЛИТ-КУЛТОВАТА, ЗАПАДНО-ПАРЛАМЕНТАРНА-ПОБОРЩИНА, И НАЙ СРАМНОТО, ГРУП-МУЛТИ-ЕТНИЧЕСКАТА НИ САМООТРЕКЛА ПРОИЗХОДА НА ЧОВЕКА, ОЗВЕРЕНА-НЕНАВИСТ.
  И ЗАРАДИ УМИШЛЕНОТО НЕПРИЕМАНЕ РАЗЛИКИТЕ НА БЛИЖНИЯ КАТО ИНДИВИД ИЛИ ГРУПА, СЪЗДАЛИ “ЗАПАДНО-Парламентарната ДИСКРИМИНАЦИЯ”!

  ДО КОГА БЕ ХОРА НА 21-ви Век, ТАКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНО, РАЗЕДИНЕНО-ПОБОРНИЧЕСКИ И НАСТЪРВЕНО ЕДИН-ДРУГ ЩЕ ЖИВУРКАМЕ?

  ДО КОГА БЕ ХОРА НА 21-ви Век, ТАКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНО, РАЗЕДИНЕНО-ПОБОРНИЧЕСКИ И НАСТЪРВЕНО ЕДИН-ДРУГ ЩЕ КРАДЕМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ?

  ДО КОГА БЕ ХОРА НА 21-ви Век, ТАКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНО, РАЗЕДИНЕНО-ПОБОРНИЧЕСКИ И НАСТЪРВЕНО ЕДИН-ДРУГ, ЩЕ ТЪРСИМ МИР И ЩАCТИЕ, разбръщолевили НАПЪЛНО НЕРАЗБРАНО ДУМАТА Демокрация?

  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ОСНОВНО ДА ПРЕРАБОТИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ, ЗАБРАНИЛИ СЪС ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА, ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ НАМЕСАТА НА ЧАСТНИЯТ КУЛТОВ ТРОИЧЕН ФАКТОР; (Политика, Религия и Етнос) разпокъсващи консолидарността на Народа течения, да се мешат в общо-народните вътре и вън ДЪРЖАВНИ ОТНОШЕНИЯ!
  Нека ние ХОРАТА, най-вече Българи, да издигнем моралното съзнание не само собствено но и съзнанието на ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЧРЕЗ ЗАКОН НА ПРИЕМСТВФЕНБОСТТА, подсказвайи че ние всички сме различни в мисли, убеждения-идейно, вярващи-религиозно иразлични етнико-произходно.
  Време е да забраним друг-другиго да се конфронтираме, да поборничиме и потдържаме ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУП-МАЖОРИТИРАНА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ДОВЕЛА НИ ДО СЪСТОЯНИЕТО НА ОТКРИТАТА ЗАПАДНО-ПАРЛАМЕНТАРНА ДИСКРИМИНАЦИЯ;
  Груп срещу-група,Човек срещу човека и Нелоял срещу ТАЛАНТА. ВСИЧКО ТОВА ПОТДЪРЖАЩО мажоритетно, средното нелоялно решение на СИВАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ, в следствцие на безприемствеността МЕЖДУ тези по-горе упоменати КУЛТОВИ, ЧАСТНО-ГРУПИРАНИ ТЕЧЕНИЯ СРЕД НАС!
  За да имаме щастие и запазим бъдещето на децата си трябва СПЕШНО ПРОМЯНА НА КОНСТРИОТУЦИЯТА, ПРИЕМАЙКИ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕННОСТТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СМЕ ОБРЕЧЕНИ НА ГИБЕЛ НЕ НСАМО НАС НО И ПЛАНЕТАТА Земя.

  Вижте какво е направила ЗАТВОРЕНО-ПАРТИЙНАТА ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ с обществото в държавата на ДЯКОНА?
  Всички сме жертва на ЧАСТНАТА КУЛТОВО-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ!
  ДОКОГА?
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в Държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не безприемствена ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РАЗЕДИНЯВАЩА НИ групщина, за да оцелeeм.

  “Истината за проблемите не престава да съществува,
  само защото сме я игнорирали.”
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

 8. Вижте какво е направила ЗАТВОРЕНО-ПАРТИЙНАТА ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ HA ЗАТВОРЕНО ПАРТИЙНИТЕ ЧАСТНИ СБИРЩИНИ с обществото в държавата на ДЯКОНА?
  Вижте какво е направила ЗАТВОРЕНО-ПАРТИЙНАТА БЕЗПРИЕМСТВЕНА И ПАРЛАМЕНТ-ПОБОРНИЧЕСКАTA ИДЕОЛОГИЗАЦИЯ с обществото в държавата на ДЯКОНА?
  Всички сме жертва на ЧАСТНАТА ПАРТИЙНA КУЛТОВО-МАЖОРИТИРАНА ПОЛИТ-УЗОРПАЦИЯ!
  Меж-партийна безприемстйвеност, пререкания, поборства, НЕНАВИСТ, ОМРАЗА, тотално социално-разцепление, още повече в Държава с многоетническо общество като РОДИНАТА НА ДЯКОНА!
  И то в момент когато ни трябва КОНСОЛИДАЦИЯ а не безприемствена ПАРТИЙНО-ИДЕОЛОГИЗИРАНА, РАЗЕДИНЯВАЩА НИ групщина, за да оцелeeм.

  ДЪРЖАВАТА не значи правителството, а НАРОДA В НЕЯ.
  Какъвто е народa такава ще е и Държавата.
  А правителството е само един временен “резултат” от РАБОТАТА на Народа.
  От това следва изводa че, щом една “работа” не е свършена както се полага, то и “резултата” от нея НЯМА ДА Е ДОБЪР!!

  Ще кажа само 3 най-важни условия за ИСТИНСКАТА Демокрацията;

  1/ Toвa e Правото на Производителя-Работник!
  Конституционнoтo Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от товa Производство!
  КОЕ СЧЕТОВОДСТВО НА ФИРМА ДАВА ИНФОРМАЦИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ СИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ПЕЧАЛБИ ОТ ТРУДА ИM И БИЗНЕСА, А КАМО ЛИ ДА МИСЛИМ ЗА ПРАВО НА РАБОТНИКА ДА УЧАСТВУВА РАВНОПРАВНО В ПРОПОРЦИОНАЛНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПЕЧАЛБИТЕ?
  НИКОЯ В СВЕТА!
  А ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ГО НАЛАГА ВЕЧЕ, АКО ИСКАМЕ ДА Я ИМА!

  2/ Правото на гаранция за Несъдимост, в защита на презумпцията за невинност!
  Конституционното юридичеческо, гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си, чрез свидетелства за Съдимост.

  3/ Toвa e КОНСТИТУЦИОННО УЗАКОНЕНАТА ПРИЕМСТВЕННОСТ на Човешките ни разлики, като най-ВИШЕ-ХУМАННО СЪЩЕСТВО НА ПЛАНЕТАТА!
  Конституционно Узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в
  1/ Убеждения-ИДЕОЛОГИИ, И ПОЛИТИКА,
  2/ Вери-РЕЛИГИИ и
  3/ Произход-ЕТНОС.
  Конституционна Забрана на намесата на тези 3(три)Частрни, поляризиращи обществото, КУЛТОВО-групирани фактора;
  ( ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ, ЕТНОС ) , в Държавният сектор.
  Забрана на намесата им като частен-култов сектор, в Общо-Държавните вътре-Социални а също и външно-Държавни професионални отношения, е основата на истинската Демокрация !!
  Става дума за КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 ОСТАРЯЛИ С ВРЕМЕТО, горе упоменати, Частрни груп-култови, Поляризиращи обществото-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход, па макар и групирано-АМАТЬОРСКИ, НО ПО ДОМОВЕТЕ, КАТО ХОБИ ВЕЧЕ!!

  Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??
  Никoя!!
  Тогава нямa и Демокрация никъде !

  ДО КОГА БЕ ХОРА НА 21-ви Век, ТАКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНО, РАЗЕДИНЕНО-ПОБОРНИЧЕСКИ И НАСТЪРВЕНО ЕДИН-ДРУГ ЩЕ ЖИВУРКАМЕ?

  ДО КОГА БЕ ХОРА НА 21-ви Век, ТАКА ГРУП-БЕЗПРИЕМСТВЕНО, РАЗЕДИНЕНО-ПОБОРНИЧЕСКИ И НАСТЪРВЕНО ЕДИН-ДРУГ ЩЕ КРАДЕМ БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ?

  НИЕ-БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТЕЗИ ПРЕД КОИТО СТОИ ЗАДАЧАТА, ДА НАПРАВИМ ИСТИНСКА-ДЕМОКРАЦИЯ, И ПРОМЕНИМ СВЕТА!

  ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ТРЯБВА ОСНОВНО ДА ПРЕРАБОТИМ КОНСТИТУЦИЯТА СИ, ЗАБРАНИЛИ СЪС ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕНОСТТА, ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ НАМЕСАТА НА ЧАСТНИЯТ КУЛТОВ ТРОИЧЕН ФАКТОР; (Политика, Религия и Етнос) разпокъсващи консолидарността на Народа течения, да се мешат в общо-народните вътре и вън ДЪРЖАВНИ ОТНОШЕНИЯ!
  Нека ние ХОРАТА, най-вече Българи, да издигнем моралното съзнание не само собствено но и съзнанието на ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЧРЕЗ ЗАКОН НА ПРИЕМСТВФЕНБОСТТА, подсказвайи че ние всички сме различни в мисли, убеждения-идейно, вярващи-религиозно иразлични етнико-произходно.
  Време е да забраним друг-другиго да се конфронтираме, да поборничиме и потдържаме ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУП-МАЖОРИТИРАНА БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ ДОВЕЛА НИ ДО СЪСТОЯНИЕТО НА ОТКРИТАТА ЗАПАДНО-ПАРЛАМЕНТАРНА ДИСКРИМИНАЦИЯ;
  Груп срещу-група,Човек срещу човека и Нелоял срещу ТАЛАНТА. ВСИЧКО ТОВА ПОТДЪРЖАЩО мажоритетно, средното нелоялно решение на СИВАТА ПОСРЕДСТВЕНОСТ, в следствие на безприемствеността МЕЖДУ тези по-горе упоменати КУЛТОВИ, ЧАСТНО-ГРУПИРАНИ ТЕЧЕНИЯ СРЕД НАС!
  За да имаме щастие и запазим бъдещето на децата си трябва СПЕШНО ПРОМЯНА НА КОНСТРИОТУЦИЯТА, ПРИЕМАЙКИ ЗАКОНА НА ПРИЕМСТВЕННОСТТА! В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ СМЕ ОБРЕЧЕНИ НА ГИБЕЛ НЕ НСАМО НАС НО И ПЛАНЕТАТА Земя.

  “Истината за проблемите не престава да съществува,
  само защото сме я игнорирали.”
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / enchev_ip@abv.bg

 9. Блога ви както винаги е приятен с интересни теми.От доста време не бях влизала,понеже нямах време от много работа. Като цяло може да се каже, че всичката измама идва от долара .Виждаме сега коко е нисък спрямо еврото,но отново той контролира нещата.Постепенно започнаха и да премахват златният стандарт през интересни примери виждаме промяната в ценностите и в начина на общуване с другите. Като цяло парите владеят светът и ако ти нямаш е приятелите ти имат малко по малко в теб се поражда чувство на завист и малко се озлобяваш което е тъжно.Парите могат да доведат до какви ли не промени и проблеми в цялото ни общество.

 10. Това е една доста силна и въздействаща статия и се радвам че ни пишете.Клипчето го изгледах с голямо удоволствие.Виждаме как стараейки да се движим на пред забравяме за истинските неща и унищожаваме с чиста съвест природата без която не можем.Редно е да се пускат по често такива клипчета според мен на обществените места като в метрото да речем, за да могат хората да гледат и да се задават някои и друг въпрос.Така можем да станем по съвестни граждани и по добри един към друг.Надявам се да ни пишете пак, това е тема с продължение.

 11. Няма по мила и по скъпа от нашата родина. Клипчето не ми зареда, но от статията, която прочетох тук придобих представа за какво става дума.Много малко от нас знаят по задълбочено историята на предците си. Толкова много години съществуване, а толкова малко знаем за истинските българи.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

SuperWebTricks Loading...