Мълчанието на пчелите / Silence of the Bees (2008)

През зимата на 2006 г. странен феномен засяга пчелните кошери в САЩ. Милиони пчели изчезват от кошерите си без следа. Ценни опрашители на плодове и зеленчуци, с изчезването на пчелите културите са изправени пред риск и снабдяването с храна е заплашено. Учените се борят да открият защо пчелите умират в рекорден брой и да спрат епидемията, преди да се разрази отново.

„Мълчанието на пчелите“ е първото задълбочено разследване върху причините, унищожаващи пчелите. Създателите на филма посещават както местата, засегнати от Синдрома на празния кошер (СПК), така и високотехнологичните лаборатории, където учените се опитват да открият причините за него. „Мълчанието на пчелите“ представя различните теории и надпреварата с времето, за да бъдат пчелите спасени от изчезване. Филмът разказва историята на пчелите, тяхното безценно въздействие върху нашата диета и показва какво би станало, ако пчелите изчезнат.

Подобни филми

Коментари (1)

  1. Големите корпорации от рода на Монсанто са тези, които работят целенасочено за унищожаването на пчелите и създаване на ГМО растения, които нямат нужда от опрашване но дават плод само веднъж. Така всяка година хората сме принудени да плащаме на корпорацията за реколтата, която получаваме! Да не се плашим! Да вярваме в Христа и на Него се уповаваме! Да се покаем и отвърнем от греховете си, защото наближава Съдния ден!

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×