Кравоспирация / Cowspiracy (2014)

Според климатолозите най-високата безопасна стойност на емисиите е около 350 части/млн парникови газове в атмосферата, а ние вече сме на 400 Според тях, за да избегнем сериозни последици като суша, глад, размирици, изчезване на видове, температурата не трябва да се повишава с повече от 2 °C. Ние стремглаво приближаваме тази цифра, и с целия натрупан въглероден диоксид, който вече е в атмосферата, много лесно ще я надхвърлим. Пред очите ни се случва следващото голямо изчезване на видове на Земята от времето на динозаврите насам. Когато цели държави останат под водата заради покачване на морското равнище, а други се изправят пред продължителни суша и глад, хората им ще трябва или да мигрират, или да завладеят друга държава. В бъдещето ни очакват климатични войни. А какво ще кажете за добитъка и животновъдството? Какво за тях?

Подобни филми

Коментари (3)

  1. Технически проблем: субтитрите ми излизат на маймуница. Има ли начин да предоставите субтитри с разширение на файла *.txt ?

    1. Оправи си настройките на плейъра. Субтитрите са на български, трябва да избереш кирилица. А всеки файл srt може да бъде отворен като txt без проблем.

    2. Всъщност не зная къде ти излизат на маймуница. Май не си ги запаметил, а ги отваряш с браузъра? В такъв случай – десен бутон на линка и после избираш „Save аs“.

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×