Китайски лек за компютърна зависимост / China’s Digital Detox (2016)

В стремежа си да осигурят материалното благополучие на своите деца, много родители забравят, че само то не е достатъчно. От незнание или смазани от тежките работни дни, те често загубват комуникацията с децата си. От своя страна младите често намират избавление от тежките уроци и несправедливата действителност в една друга реалност: където правилата са по-ясни, където можеш много лесно да станеш герой или злодей, където не се изисква да полагаш усилия за доброто здравословно състояние на онази основна клетка на обществото, наречена „семейство“.
Китай е първата страна в света, признала компютърната зависимост за болестно състояние и създала стотици лагери за нейното лечение.

Подобни филми

Коментари (3)

  1. За съжаление „веселите паркове за плъхове“ не са по джоба или времето на всеки, а и е въпрос на възпитание и съзнание, социална/икономическа среда; превантивна концепция на възпитание, духовна култура.

  2. „Какво в действителност причинява адикциите“? Един филм за причините и за следствията , при всички видове физически зависимости и псичхически пристрастявания . Може да научите някои нови факти за нещата и хората, които нашето общество е решило да заклеймява, че е по- лесно 😉 Приятно…

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×