Срив / Collapse (2009)

Майкъл Рупърт разкрива най-голямата задаваща се трагедия в историята на човечеството. Човекът, който преди 30 години води битка срещу ЦРУ като разследващ в отдел наркотици в Лос Анджелис, след като открива връзка с вноса на наркотици в САЩ и ЦРУ. Същият днес ни разкрива какво се задава след пика на петрола. Във филма се казва, че петролът е незаменим като енергиен ресурс. И като се има предвид връзката на прираста на населението с индустриалната революция излиза, че много скоро населението ще бъде съкратено.

 

Подобни филми

Коментари (6)

 1. Моите адмирации за сайта, показват истината за случващото се! Лошо е че хората не са информирани, адмирации отново за сайта, браво! С голямо удоволствие бих бил част от вашия екип! Поздрави!!!

 2. Има оста доказателста, че нефтът е от неорганичен (абиотичен) произход. Има не едно находище по света, което след изчерпването се е напълнило отново. Има и експерименти, с които се симулират условията под земята (налягане, температура, неорганични материали) и резултатите са под формата на въглеродно-водородни съединения (природен газ, който навързан на дълги вериги си е нефт).

  Не може да се обясни наличието на нефт на няколко километра под повърхността (под дъното на океани, както е в Мексиканския залив) – там никога не е имало живот в изобилие, вкл. и преди стотици милиони години. Освен това досега изкараният нефт е в пъти повече от биомасата, която в живяла и живее на планетата.

  В интерес на управляващата клика е нефтът да има висока цена (не безкрайно висока, но доста раздута), чрез подържане на лъжата за Peak Oil. Особено докато се търгува в долари. Лъжата за края на нефта, както и лъжата за промени в климата предизвикани от цивилизацията, дават идеални пропагандни резултати: уплашени хора, коио говорят объркано за промени и се ловят на всяка поредна новоизлюпена лъжа, която уж обещава решаване на (несъществуващи) проблеми. Отвличане на внiманието от реалните проблеми и техните причини (например монетарната система).

  За тези, които знаят немски:
  нефт от абиотичен произход
  http://youtu.be/lQKAcJu62Rs

 3. Екипът ти благодари за топлите думи, Виолета! А най-много ти благодарим, че разпространяваш информацията от сайта, един филм се превръща в ценен чак когато докосне повече сърца, за да посее семето си. Затова ТИ също си част от екипа! Поздрави! Даниела

 4. Нямам какво повече да добавя. Майкъл Рупърт каза всичко.Но този сайт предава посланията му към нас, тук благодарение на ВАС, които поддържате качването на документални филми. Това никъде другаде не може да се чуе, камо ли да се види.Благодаря ви от сърце !Надежда има след като такива филми със субтитри стигат и до нас в провинциалното островче наречено България. На всякъде по форумите поствам вашият сайт, защото само така истината може да стигне до повече хора. Аз лично разбрах за сайта от един форум за шистовия газ.

 5. Този филм ме кара дълбоко да се замисля какво бих могъл да направя. Изводите на автора ми изглеждат напълно коректни, макар че краят не ми допада, но също ми се струва правдив – когато си направил всичко по силите си, не ти остава друго, освен просто да живееш и да чакаш. Обаче аз все още търся!

  1. Трябва промяна на мисленето, ако искаме да оцелеем като вид. Всеки трябва да се научи да се грижи за себе си и да помага на другите. Струва ми се, че има нещо, което М.Рупърт не знае в подробности, но може да ни даде възможност сривът да не е толкова фатален. Вторият принцип на термодинамиката важи само за затворени системи. Такива в природата няма. Това на практика означава, че можем да обърнем процес на разпиляване на енергията в концентриране и използването й за полезна работа. На този принцип „работи“ биосферата на Земята – черпи енергия от Слънцето и я складира в органични вещества, а при хората и в полезен труд. Циолковски е доказал теоретично, че в кое да е потенциално поле (например гравитационното) е възможен монотемпературен двигател, който работи за сметка на охлаждането на едно тяло, например океана. Тук няма противоречие, т.е. няма да се стигне до охлаждане на океана до абсолютната нула, защото извършената механична работа отново се превръща в топлина. Има и много неизползвани ресурси за производство на електричество – малки ВЕЦ по реките и др. Интересувайте се от природни науки – физика, биология, медицина …

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

×